ȘtiriTech&IT

Telefoanele Honor vor avea detector încorporat pentru clipuri deepfake

Honor anunță noi instrumente pentru combaterea înșelătoriilor bazate pe clipuri deepfake. Totodată, este pregătită și o funcție bazată pe AI care ar trebui să ajute cu reducerea oboselii ochilor, pentru acei utilizatori care petrec mult timp butonând telefonul mobil.

Fără a spune când și ce modele de telefoane le vor primi cu prioritate, Honor a dezvăluit două noi funcții bazate pe AI ce ar trebui să îmbunătățească nivelul de siguranță și confortul oferit utilizatorilor.

În premieră la nivelul industriei, telefoanele Honor vor oferi detecția automată a imaginilor și clipurilor video falsificate prin tehnologia deepfake, algoritmi sofisticați de inteligență artificială analizând în timp real conținutul afișat pe ecran. Potrivit Honor, AI-ul telefonului va urmări aspecte precum mimica facială și mișcările ochilor, alături de variații subtile în claritatea imaginii și iluminare, alertând utilizatorul dacă este suspectată folosirea mijloacelor de alterare a imaginii.

Honor Scam Alert

Spre exemplu, la primirea unui apel video sau imagini în atașamentul unui email, conținutul respectiv va fi marcat corespunzător iar utilizatorul avertizat să acționeze cu prudență, evitând divulgarea de informații sensibile.

Chiar dacă nu la fel de spectaculos, AI Defocus Eye Protection ar putea fi un ajutor binevenit pentru acei utilizatori care petrec mult timp cu ochii ațintiți pe ecranul telefonului. Funcționalitatea promite să-ți odihnească privirea prin simularea vederii periferice, AI-ul telefonului blurând în mod selectiv imaginea. Păstrând în focus doar acea porțiune din imagine care contează (ex. textul pe care îl citești), Honor susține că poate reduce miopia tranzitorie cu care se confruntă unii utilizatori după perioade mai lungi de citit.

Un alt aspect de lămurit este cel al cerințelor hardware, noile funcții bazate pe procesare AI de tip on-device fiind probabil rezervate pentru telefoane ca Honor Magic6 Pro (SD 8 Gen 3) și viitoare modele flagship. Vestea bună ar fi că noile funcții AI sunt probabil fără riscuri la partea de securitate și confidențialitate a datelor, Honor evitând (deocamdată) soluțiile bazate pe procesare cloud.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button