Echipa

zonait.ro acoperă domeniul tehnologiei de la smartphones, PC-uri și componente hardware, pana la aplicații si jocuri,  în recenzii cuprinzătoare, teste comparative și știri livrate in timp real. Ne bazăm pe comunitatea noastră numeroasă și pasionată în deciziile noastre editoriale. zonait.ro este o platformă care include toate tipurile media, de la video și foto pana la text, și de la televiziune la social media. Emisiunea Zona IT difuzată pe TVR1, principalul canal al Televiziunii Publice din Romania, este prima de acest gen de la noi din țară și printre cele mai vizionate programe de profil.

Echipa:

Dan Cadar – Editor Coordonator 

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

 

Mariuca Mihailescu – Redactor Evenimente

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dar adiacent Zonei, site-ul electrozona.ro, dedicat segmentului de home appliances.

 

 

Mihai Andrei Ion – Redactor Tech, Webmaster

Am început cu un Pentium 2 la 250Mhz… pe care l-am overclockat. Astazi am un PC cu un procesor cu 16 nuclee fizice si 32 virtuale. Am crescut odata cu tehnologia, dar nevoia de a tweak-ui chestii nu m-a parăsit niciodată, ba chiar s-a extins în toate direcțiile: web design, rețelistică etc. Partea de publicistică tech a început prin 2014, odată cu site-ul de la Zona IT, la a carui realizare am contribuit direct și pe care îl administrez și acum. Tot atunci am început și primele incursiuni în lumea imaginii și montajului digital, chestii de care acum mă ocup în mod curent.

 

 

Iulian Mocanu – Redactor Stiri

Lucrez în domeniul știrilor despre jocuri și tehnologie din anul 2007, când activam la ArenaTV. Am promovat până la nivelul de realizator de conținut, până în 2010. De atunci am fost redactor de știri și producător de emisiuni la Games-Arena, subiectul fiind jocurile video. Din 2015 sunt redactor de știri pentru Zona IT, între timp lucrând și la emisiuni despre jocuri video pe canalul de Youtube GaminGHD și actualmente mai ocup poziția de redactor șef la Fundition Magtivities, prima revistă de pe Steem Blockchain.

 

 

Mihai Ginghina – Redactor Stiri

Prima tangență mai serioasa domeniul IT am avut-o la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, in 2003. Pasionat și critic al jocurilor video, am avut primul contact cu o comunitate mai mare de acest tip pe forumul Games-Arena, unde am ajuns moderator, iar ulterior administrator. In paralel, pentru o scurta perioada de timp, îmi administram propriul portal de stiri despre jocuri. Am parasit apoi acest domeniu in favoarea domeniului auto pentru urmatorii 10 ani. Din Iulie 2017 activez ca redactor de stiri la Zona IT, unde acopar preponderent produsele Apple, stirile despre securitate si pe cele de PC gaming.

 

 

Andrei Alexandru Marin – Redactor Gaming

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri 😀

 

 

Vlad Tudorie – Redactor Tech

Vlad construiește sisteme organizaționale, împreună cu infrastructura pe care acestea se bazează. A ajuns să facă asta trecând printr-o sumedenie din rolurile tipice într-o companie, de la munca fizică la programare și design. Acum își dă seama că tot ce e făcut de mâna omului, într-o formă sau alta, e tehnologie. Vlad iubește tehnologia!

 

 

Ne puteti contacta folosind formularul alaturat.

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul tău

Back to top button
Close
Close