ȘtiriTech&IT

Google a deschis oficial accesul la AI-ul Gemini pentru utilizatorii europeni. Cum poți descărca aplicația

Gemini, principalul rival ChatGPT, este disponibil de acum în mod oficial și pentru utilizatorii din Europa și Marea Britanie, Google punând la dispoziție o aplicație dedicată pe care o poți instala pe telefoane cu Android.

Lansat inițial sub numele Bard, AI-ul Gemini a ajuns la un nivel de maturitate comparabil alternativei ChatGPT, ba chiar ar putea avea unele avantaje solide în fața rivalului său, rezultate din integrarea puternică cu serviciile Google.

Disponibilă mai întâi în versiune beta și prin canale neoficiale, aplicația Gemini poate fi instalată acum direct din Play Store, utilizatorii europeni beneficiind de suport complet din partea Google. Cel mai probabil, întârzierea a fost cauzată de negocierile purtate cu autoritățile de reglementare europene, mult mai stricte în ce privește gestionarea datelor personale și protejarea dreptului la intimitate.

Aplicția Gemini poate înlocui cu succes Google Assistant pe dispozitivele cu Android, extensiile dezvoltate de Google permițând interacțiunea directă cu aplicații și serviciile companiei. Spre exemplu, poți instrui AI-ul Gemini să îndeplinească anumite sarcini în aplicația Gmail, sau pentru a lua rolul de DJ pe YouTube Music. Momentan, substituirea Google Assistant cu Gemini este suportată în mod oficial doar pe telefoane Pixel, dar putem fi siguri că toate dispozitivele actualizate la Android 16 vor beneficia de integrare Gemini.

Ca și până acum, vei putea declanșa AI-ul Gemini folosind comanda ”Hey Google”. Bine de știut, dacă treci acum la Gemini unele dintre funcțiile gestionate de Google Assistant vor fi dezactivate, compania americană lucrând încă la migrarea acestora către tehnologia mai nouă.

Bazat pe tehnologii de inteligență artificială generativă, Gemini este considerabil mai versatil decât vechiul Google Assistant. Spre exemplu poți conversa cu Gemini în moduri ce ar fi părut de neconceput cu vechiul Assistant, punând întrebări în limbaj natural și primind înapoi răspunsuri bine argumentate, ba chiar arătând ceva ce ar putea fi interpretat drept intuiție. De fapt, sunt doar algoritmii Google, conectați la datele tale și antrenați pentru a-ți anticipa fiecare mișcare.

Bine de știut, poți încerca noua aplicație Gemini pe orice dispozitiv echipat cel puțin cu versiunea Android 10, iar dacă nu este cazul atunci poți apela direct la site-ul gemini.google.com, unde te vei alege cu o experiență mult mai generică.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button