ȘtiriTech&IT

Galaxy S25 Ultra ar putea renunța la designul cu aspect colțuros

Creat pentru seria Galaxy Note, designul de carcasă monolit ar putea să fie pensionat odată cu actualul model flaghip, Galaxy S25 Ultra venind cu ergonomie îmbunătățită.

Deși cu siguranță are farmecul său și ajută interacțiunea prin accesoriul S Pen, designul colțuros afișat de Galaxy S24 Ultra a ajuns să fie privit tot mai mult ca un dezavantaj de potențialii cumpărători. O singură privire către nou venitul HUAWEI Pura 70 Ultra și al său ecran cu margini rotunjite pe toate cele patru laturi și înțelegi repede că designul monolit și aspectul exagerat de minimalist reprezintă probabil o fundătură pentru actuala serie flaghship.

În plus, de când cu Galaxy AI și nenumăratele ajutoare și automatizări oferite de inteligența artificială generativă nici nu mai ai nevoie să te bazezi chiar atât de mult pe dexteritate și talentul tău la mânuirea accesoriului S Pen. Acum poți retușa poze cu câteva linii și gesturi de încercuire pe ecran, iar schițele oricât de prost desenate sunt transformate în veritabile capodopere cu ajutorul AI. Altfel spus, ecranul drept și plat este plăcut de privit, dar tot mai puțin necesar și cu prea multe dezavantaje.

Iar potrivit informațiilor obținute pe surse, la aceleași concluzii au ajuns inclusiv Samsung, compania pregătind tranziția către un design ceva mai convențional. Altfel spus, Galaxy S25 Ultra probabil că nu va veni rotunjit precum cele mai noi modele de la Huawei sau Xiaomi, Samsung trebuind să păstreze cumva identitatea brandului pe care l-a tot consolidat în ultimii ani. Dar o netezire a muchiilor care se „înfig” în palmele utilizatorilor încă din primele minute de butonare a telefonului este aproape o certitudine. Dacă va include (sau nu) și colțurile ecranului, asta rămâne de văzut. Cert este că designul minimalist folosit cu S24 Ultra lasă foarte puțină marjă pentru „navigarea” în jurul ecranului decupat la unghi drept.

Chiar dacă lansarea Galaxy S25 Ultra este așteptată abia pentru începutul anului viitor, probabil că vom avea indicii concludente despre ajustările aduse de Samsung cu mult timp înainte, schițele trimise partenerilor de accesorii ajungând în mod inevitabil să fie scăpate pe internet.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button