Google a prezentat Quick Share ca pe un înlocuitor cu funcționalitate superioară predecesoarei Nearby Share. Doar că în realitate altul a fost motivul pentru schimbarea făcută, noul software fiind chiar inferior în anumite privințe.
Punând capăt confuziei generate în rândul utilizatorilor de telefoane Samsung, Google a acceptat interconectarea proprii soluții Nearby Share pentru schimburi de fișiere între dispozitive cu Android cu alternativa Quick Share dezvoltată de sud-coreeni, totodată informând utilizatorii de Android că opțiunea Nearby Share se va numi de acum Quick Share. Iar povestea trebuia să se încheie aici, toți utilizatorii putând schimba fișiere cu orice alt dispozitiv bazat pe Android, având certitudinea că nu vor fi probleme de conectare pe dispozitivul celeilalte persoane.
Doar că în realitate schimbarea făcută a venit cu anumite compromisuri, unele capabilități Nearby Share fiind „tăiate” de dragul compatibilității cu noul software Quick Share, Google promițând că va remedia situația mai târziu. Spre exemplu, software-ul alege în mod automat cea mai rapidă modalitatea de conectare, dar odată ce transferul de fișiere a început (ex. prin conexiune Wi-Fi directă cu celălalt dispozitiv) trebuie să rămâi în transa de acțiune a conexiunii respective. Altfel, dacă cealaltă persoană se îndepărtează transferul de fișiere va eșua.
Parte din actualizarea Google Play Services distribuită pentru februarie 2025 (versiunea 25.04), noua versiune Quick Share permite redirecționarea transferurilor de fișiere prin conexiunea de date mobile sau prin rețeaua Wi-Fi, atunci când nu mai este disponibilă conexiune directă. Astfel transferul de fișiere va relua de unde a rămas, mai degrabă decât să te oblige să trimiți din nou întregul calup de fișiere. Îmbunătățirea ar putea fi deosebite utilă acelor utilizatori care transferă fișiere de mari dimensiuni, sau albume cu poze.
Cu toate acestea, probabil că vei sesiza o scădere dramatică a vitezelor de transfer. În plus folosirea conexiunii de date mobile pentru transferuri de fișiere mari nu e de dorit în orice situație (ex. atunci când ai internet în roaming), dar probabil că Google îți va permite să dezactivezi redirecționarea conexiunii în aceste situații.