ȘtiriTech&IT

NVIDIA DLSS 3.5 este aici, Mario nu va mai suna niciodată la fel, iar Half-Life 2 primește Ray Tracing!

Rezumatul săptămânii: 21 - 27 august

Cum știi că vine toamna în industria tech? Simplu, lansările răsar de peste tot și încep să apară informații care mai de care mai interesante. Iar săptămâna trecută… săptămâna trecută a fost nebunie. Încă de luni am aflat că plăcile video NVIDIA au fost eliberate, oarecum. După aproape un deceniu în care producătorul a blocat accesul la BIOS-ul plăcii, niște modderi au reușit să treacă de această limitare și au readus flashing-ul de vBIOS pe plăcile GeForce.

Veștile bune continuă pentru cei cu plăci video NVIDIA GeForce RTX, după ce am făcut cunoștință cu DLSS 3.5 – tehnologia va funcționa pe toate plăcile începând de la RTX 2000 în sus. Iar pentru cei care își făceau griji că începe o nouă criză de plăci video, nu mai e cazul – IBM a prezentat un chip AI analog gândit special pentru inteligența artificială, astfel marile companii din domeniu nu vor lua plăcile video de la gura gamerilor. Și ca s-o încheiem cu hardware-ul, am aflat și unde ajung chip-urile NAND cu defecte, produse pentru Apple.

Nici lumea gamingului nu a fost mai liniștită, iar săptămâna a început cu o veste destul de tristă: Charles Martinet, vocea lui Mario, s-a retras după 27 de ani. Asta înseamnă că începând cu următorul joc Mario, instalatorul italian nu va mai suna la fel ca în jocurile precedente. Trecem de la Nintendo la Microsoft, și aflăm că gigantul tech american a luat decizia de a transfera drepturile de cloud gaming către Ubisoft, în felul ăsta ajungând cu un pas mai aproape de marea achiziție Activision Blizzard. Ah da, și dacă vă căutați un motiv bun să rejucați Half-Life 2, măcar așteptați până primește RTX.

Nici pe partea de review-uri nu am fost prea liniștiți. Tudor ne-a vorbit despre noua tabletă HUAWEI MatePad 11.5″, eu mi-am strâmbat gâtu’ la 90 de grade și-am scris despre Corsair RM750x SHIFT, iar Tudorică a testat nu unul, ci două telefoane: ASUS Zenfone 10 și Oppo Reno 10.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button