ReviewsTelefoane

Honor Magic7 Pro – frumusețea vine din interior (review)

Oricât aș vrea să fiu de entuziast și deschis față de un telefon nou lansat, trebuie să încep prin a spune ca Honor Magic7 Pro arată… cam ca Magic6 Pro de anul trecut. Nu mă înțelegeți greșit, este un telefon al naibii de bun, indiferent de criteriul de evaluare.

Dimensiunile sunt apropiate, iar diferențele de greutate sunt de ordinul gramelor, 223 cel nou, vs 225 cel vechi. S-au păstrat si aceleași materiale: sticlă față-spate si Nano Crystal Shield peste ecran, acel strat ultra-rezistent care protejează display-ul la șocuri. Dar până la urmă, tot același este si ecranul. Ce-i drept, un superb OLED LTPO 10bit, cu un miliard de culori si nuanțe, la 120Hz, 1600nits HBM, deci foarte strălucitor, 5000de niți în modul boost, si cu o diagonală generoasa de 6.8 inch. Nici nu încape îndoială, ecranul este splendid si nu există niciun motiv pentru a repara ceva ce nu-i stricat; este luminos si clar, inclusiv in bătaia soarelui, filmele arata genial, si da, suporta si standardul Dolby Vision, iar jocurile merg struna.

Honor Magic7 Pro

Un alt punct forte pentru Magic7 Pro este modulul de camere. Chiar dacă este… tot cam același. Un cerc într-un pătrat cu margini rotunjite, ușor protuberant, care acomodează cele trei camere fizice, plus flash-ul si restul hardware-ului aferent pentru focalizare, stabilizare etc.  Dar înainte să vorbim de camere, imi sare în ochi singurul aspect constructiv care pare schimbat, si în bine: lățimea ramei. Vorbim tot despre niște zecimi de milimetru diferență, doar ca acum ecranul si spatele nu mai sunt la fel de curbate.

Telefonul nu este cu un ecran complet-plat, așa cum găsești la produsele Apple si Samsung în ultimii ani, dar curbura nu mai e la fel de pronunțată ca la Magic6 Pro. Honor urmează trendul pieței cu acest telefon, dar își păstrează cumva si specificitatea, îndulcind un pic marginile, cât sa nu se simtă tăios telefonul in mână. Este un compromis isteț, dar nu unul care sa facă diferența. Sigur, telefonul rămâne robust, bine închegat, se simte bine in mana, deci nu-i reproșez nimic din acest punct de vedere, ci doar faptul ca nu este prea diferit de precedentul.

Honor Magic7 Pro

Ce s-a mai adăugat la cel nou, este încă o treaptă de rezistență, de la IP68 la IP69, care adaugă rezistenta sporită presiune si temperatură. Adică poți sa îl stropești cu apă fierbinte la 80 de grade, un scenariu puțin probabil in viața reală. Standardul IP69 ar fi deci încă o noutate, si cu asta nu prea mai am ce să adaug la capitolul construcție.

Honor Magic7 Pro – rafinat, nu revoluționar

In cazul lui Magic7 Pro, există „plenty of change” la interior. Desigur, nu este vorba despre vreun procesor cuantic, dar saltul de performantă de la o generație la alta este de asta dată impresionant, si asta gratie acestui excelent Snapdragon 8 Elite, cu care Qulacomm a reușit sa scurtcircuiteze niște etape si sa depășească Apple.

Îmi aduc perfect aminte, cum pe Magic6 Pro anul trecut, unul dintre campionii lui 2024 in materie de performanta, am reușit sa scot in Geekbench vreo 7000 de puncte. Magic7 Pro reușește sa oblitereze acel scor, atingând la pas nu mai puțin de 9435, si asta fără niciun fel de preparative speciale, doar setările bateriei au fost date pe modul performance. Nu sunt cele peste 10.000 de puncte scoase de monstrul ROG Phone 9 Pro, dar nici departe, si este peste maximul pe care l-am reușit cu OnePlus 13, prin urmare mă declar impresionat de implementarea celor de la Honor. Oricum, diferența de doar câteva sute de puncte fata de regele ROG Phone 9 Pro nu se simte in niciunul dintre jocurile pe care le-am încercat pe acest telefon.

Honor Magic7 Pro

De la Genshin si pana la CoD Warzone Mobile, totul este floare la ureche, iar fluiditatea si responsivitatea sunt superlative. Este o mașină de tocat cadre telefonul acesta, si nu cred ca exista app sau joc care sa-l pună in genunchi. Bravo Qualcomm, bravo Honor, dar mai cred ca asta este si singurul upgrade major fata de modelul de anul trecut.

Honor Magic7 Pro

Procesorul este secondat de 12GB RAM si 512 stocare UFS 4, deci telefonul se mișcă de zici ca-i turbat, si tot ansamblul este alimentat de o baterie de ultima generație cu anod din siliciu carbon, de 5270mAh ora. Văd că bateriile astea peste 5000, altădată impresionante, au devenit un numitor comun pe flagship-urile actuale, iar baterie mare înseamnă acum peste 6000, așa cum se întâmplă pe modelul Lite din aceasta serie, testat de noi chiar zilele trecute, si care vine cu o baterie de 6600 mAh, in ciuda siluetei sale filiforme.

Honor Magic7 Pro

Dar si modelul Pro de anul trecut avea tot o baterie 5000+, in schimb au mai avut loc anul asta câteva îmbunătățiri punctuale la încărcare. Viteza de încărcare pe fir a sărit de la 80 la 100W, de parca 80 nu era arhisuficient, iar cel wireless de la 66 la 80W. Deci putem spune ca modelul de anul acesta se încarcă wireless la cat o făcea cel de anul trecut pe fir, iar asta e ceva. Sigur, nu este un diferențiator cat sa determine o achiziție, dar e totuși o reușită demna de lauda.

Performanțe foto cu Honor Magic7 Pro

Si ultimele, dar nu cele din urmă… camerele, un departament în care cu o singură excepție… ele rămân aceleași de anul trecut.

Principala cu senzor de 50MP, si cu acea excelentă diafragmă variabilă f1.4-f2, care deși rămâne un interval restrâns, e oricum mai bine decât o diafragmă fixă, iar camera este stabilizata optic. La fel si ultrawide-ul de 50MP cu f2.0, rămâne tot cel de anul trecut.

Honor Magic7 Pro

Și ajungem acum si la camera tele-persicope de 70mm, stabilizată optic si ea, unde singura modificare a fost înlocuirea senzorului „vechi” de 180MP cu unul nou si mai mare, de 200MP. Așadar din punct de vedere hardware, asta-i tot.

Pe parte software, o chestie foarte mișto la filmare, rămâne pentru mine acel mod flat, sau Log cum i se mai spune, pe care îl găsești in meniul Pro al aplicației de camera, si pe care poți sa-l colorizezi ulterior după pohta inimii. Sau poți sa-i adaugi un LUT, care sa arate mai filmic in funcție de povestea pe care vrei s-o spui. Din păcate in acest mod nu ai la dispoziție toate focalele, ci doar un 1x si un 2x, dar pot trai cu asta.

Honor Magic7 Pro

Mi se pare fain sa poți folosi telefonul într-un mod cinematic, nu doar pentru obișnuitele clipuri Point and shoot. Tot pe parte de filmare ai în meniul More, o chestie care se numește Movie, și care are niște filtre asistate de AI, care vin deasupra imaginii, tot ca un soi de look up tables, dar AI-ul ajustează în așa fel imaginea încât să se potrivească cu filtrele.

Tot aici aș încadra si modul foto dedicat concertelor si clubbing-ului, care se găsește tot în secțiunea More, sub numele de Stage. Este tot asistat de AI, si face corecții de lumina si culoare in medii cu lumini amestecate, gen club sau concert, așa încât cei de pe scena sa arate ca niște oameni in respectivele instantanee. Din nou, nu-ti trebuie pricepere, te ajuta AI-ul cu corecțiile.

Honor Magic7 Pro

Dar mie cel mai important la acest capitol mi se pare modul foto portret dezvoltat in colaborare cu celebrul studio francez Harcourt. Și acesta este tot un gimmick de procesare software, dar rezultatele chiar arată senzațional. Sunt impresionat de imaginile obținute cu el, si îl declar printre putinele astfel de funcții care chiar își merită locul in telefon. Felul in care se joaca cu luminile si umbrele, cu culorile si formele, chiar este magic. Îl recomand fără ezitare, nu-i doar o simplă găselniță ca sa dea bine in comunicatele de marketing. În rest… sunt niște camere cinstite, care își fac bine treaba, si din punctul meu de vedere, Magic7 Pro rămâne unul dintre cele mai bune telefoane pe foto video, chiar daca nu beneficiază de popularitatea in rândul creatorilor de conținut de care beneficiază alte branduri mai cu pedigree, știți voi care.

Dincolo de cele prezentate mai sus, discuția la lansare a fost despre AI uber alles. AI de la Honor, adică Magic Portal, AI de la Google prin Gemini, AI everywhere.

Honor Magic7 Pro

Cât costă Honor Magic7 Pro

Telefonul vine firește cu Android 15 din cutie, iar interfața MagicOS 9 este familiară oricui a mai folosit in trecut un telefon Honor, si mai înainte de asta un Huawei, si va beneficia de 5 ani de update-uri majore de Android, ceea ce nu e rău deloc.

Iar acum, nota de plată: la evenimentul de lansare, au zis 1300 de euro, dar prețul din Romania pornește de la 5999 de lei. Este… in linie cu cel al flagship-urilor actuale, care, intre noi fie vorba, au tot crescut pe nesimțite in ultimii ani. Dar cu siguranță Magic7 Pro va beneficia de oferte si promoții de lansare, si oricum prețul mai scade cu trecerea timpului,  uneori chiar vertiginos. Așa s-a întâmplat si cu Magic6 Pro, deci probabil la fel va fi si cu 7.

De reținut este că în ciuda stagnării aparente, raportat la generațiile anterioare din serie, Honor Magic7 Pro este un telefon extrem de bun. Mie mi-a plăcut si precedentul, si consider ca este un competitor redutabil pentru modelele de vârf de la Apple si Samsung. Așa că dacă nu ai deja modelul imediat anterior, alegerea modelului de anul acesta este cât se poate de simplă.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Back to top button