TECH

Bani pe Steam cu CS GO, TF2 si DOTA 2 – Cum sa-i faci si cum sa-i cheltuiesti!!!

Transformarea banilor de pe Steam in bani reali. 

Nu neg faptul ca exista metode de a transforma banii de pe Steam Wallet in bani reali, dar operatiunea este periculoasa si are foarte multe hibe. Daca faci transferul prin PayPal de exemplu, cel care ti-a trimis banii isi poate cere sumele inapoi, iar tu nu poti face nimic, pentru ca termenii si conditiile Valve spun clar ca nu poti face asta. Din acest motiv nu incurajez acest tip de tranzactie. Sunt foarte multi indivizi care s-au specializat in acest gen de inselatorii, iar daca nu ai experinta te poti trezi ca ti-ai pierdut munca de cateva luni in doar cateva clipe. Sigur, exista si varianta sa ai un mediator, dar si atunci pierzi bani, in general  10 – 20% din suma transferata ducandu-se catre acesta, in concluzie si batut si cu banii luati. Dar exista o metoda simpla de a transforma banii de pe Steam in bani reali, una care functioneaza dupa principiul „mica intelegere”.

Genul asta de intelegere se face intre doi cunoscuti sau prieteni, tu avand niste bani pe Steam Wallet, un individ doreste un joc, tu poti sa cumperi jocul, iar el poate sa-l plateasca. Presupun ca a inteles toata lumea care este directia acestei discutii. Practic cumperi pentru amici si prieteni jocuri pe Steam, iar ei iti dau banii tie. Cel mai indicat este sa vinzi jocurile cu un pret mai scazut, putand astfel sa atragi clientela noua. Este cea mai sigura metoda de a „scoate banii de pe Steam” fara a risti sa ramai fara bani si fara cont, Valve fiind destul de draconici cand vine vorba de incalcarea termenilor si conditiilor de utilizare. Mai mult, nu pot sa te depisteze, chiar daca esti raportat de cineva, avand in vedere ca trebuie sa existe dovezi clare pentru a te putea bana, asa, de florile marului, fiind in imposibilitatea de-a o face. Plus ca mai esti protejat si de legea europeana, care stipuleaza ca odata ce ai cumparat un joc, este dreptul tau sa ai acces la acel bun, fie ca este real sau digital. Dar, acest gen de tranzactie nu este tocmai legal, din acest motiv pica in segmentul  „la mica intelegere”, avand in vedere ca interactionezi cu omul direct, nu prin internet, unde interlocutorul tau este un rus cu o engleza stricata, care vorbeste o pasareasca partial inteligibila. Cei care fac trade des stiu exact despre ce vorbesc in acest moment.

Aceste doua puncte le-am lasat pentru final pentru ca, dupa publicarea ultimului articol de acest gen, mi-a fost atrasa atentia ca exista site-ul X sau Y care te lasa sa treci banii de pe Steam Wallet pe un cont bancar sau pe PayPal, dar in mare parte increderea pe care utilizatorul o pune in aceste site-uri este nefondata. Aceste site-uri primesc acces nu numai la contul tau de Paypal, ci si la informatiile tale, acces la contul de Steam uneori si lista de posibile probleme este lunga. Ca si in cazul problemelor ce pot aparea daca site-ul cu pricina este hacked sau mai rau, daca are intentii malitioase de la bun inceput. Chestia asta functioneaza dupa principiul: daca cineva iti poate face un rau pentru profit, in mod cert o va face. Asa fuctioneaza societatea si indiferent cat de bine intentionat esti, pana la urma ajungi sa „ti-o iei”. Crudul si purul adevar!

Mai jos exista un mic FAQ cand vine vorba de Scameri si Steam Ban. 

Am avut parte si eu de scameri?

Slava Pixelului… cata frunza si iarba!

Au reusit sa te fure? 

Nu! Atitudinea paranoica in general mi-a servit ca un scut, iar instinctul m-a aparat. *Insert thin foil hat joke here

Mi-a tras unu o teapa de 200 de euro! Ce fac? 

Plangi si invata din greseli!

Mi-au hackuit contul si mi-au golit inventarul! Ce fac? 

Deschizi un ticket la Steam Support si explici frumos ce ai patit si te rogi la tot ce sfant si bun pe lumea asta ca rezolva problema. In general in situatii de genul asta ai sanse mari sa iti primesti itemele inapoi si banii.

Cineva mi-a spart contul si l-a folosit pentru a insela alti jucatori si acum am ban! Ce fac? 

Deschizi un ticket la Steam Support si explici frumos ce ai patit si te rogi la tot ce sfant si bun pe lumea asta ca rezolva problema.

Cat de eficient este Steam Support? 

Ca o frectie la un picior de lemn. Dupa un timp sindromul membrului fantoma isi face simtita prezenta si ai sa simti ceva. Cel mai probabil dupa ce ti-a fost amputat si celalat picior.

Mi-am luat ban pe Steam Trade! Ce fac? 

Ti-ai meritat soarta. In general iti iei Steam Trade Ban cand faci ceva gresit. Exista cazuri si cazuri, dar conform procedurii Valve, un admin trebuie sa aiba un set de dovezi clare ca ai facut ceva gresit, si te va bana MANUAL.

„You won’t get trade banned for no reason because Valve has to manually ban you and requires actual evidence, as for the scam warning system, people just abuse the hell out of it when you offer something they don’t like or you don’t accept their garbage deal. Try to generally stay away from the official Trading discussion forums on Steam because it is a breeding ground for false flaggers and general idiots, the warning goes away in about 3 weeks provided that you don’t continue getting flagged.” *Daca nu cunosti engleza si vrei sa faci trade-uri, atunci si acesta este unul dintre motivele pentru care ti-ai luat ban, alaturi de alti 1000 de rusi. *Cel mai bun sfat pentru un trader incepator

Valve mi-au banat contul pentru ca m-au indentificat ca un user care vinde iteme pe bani reali! Ce fac? 

Plangi, pentru ca ti-o meriti!

Am doua conturi si mi-am luat ban pentru ca am transferat cartonase de pe unul pe altul! Ce fac? 

Esti sigur ca doar cartonase ai transferat? Pentru ca transferul se face prin acceptul pe mail mai nou, si daca tranzactia merge cum trebuie, nu ar trebui sa existe o interventie din partea Valve. Sfatul meu, verifica din nou conturile si schimba parolele.

Ma tot adauga useri cu nivelul zero din senin. Ce fac? 

Ai un buton de block. Am auzit ca este foarte eficient!

Un tip din lista care conform SteamRep este un scamer care merita ars in piata publica! Ce fac? 

Scapa de el, pentru ca esti o posibila victima!

Il stiu de cand eram mic! Ma influenteaza cu ceva? 

Cu absolut nimic, atat timp cat SteamRep-ul tau este imaculat. Dar exista useri reticenti in a face trade cu un individ asociat cu un scamer, indiferent cat de mare este SteamRep-ul tau.

In concluzie, voi incheia cu aceasta fraza: invata sa speculezi piata, cumpara doar skin-urile care stii ca le doresti si cauta sa gasesti cel mai mic pret, trebuie sa stii cand sa cumperi si cand sa vinzi si sa folosesti sistemul Steam Market si atitudinea vanzatorilor in avantajul tau.

Pagina anterioară 1 2 3 4 5 6 7 8

Articole asemanatoare

6 comentarii

Back to top button