TECH

Bani pe Steam cu CS GO, TF2 si DOTA 2 – Cum sa-i faci si cum sa-i cheltuiesti!!!

Recent, colegii mei Dan si Mihai au repostat articolul Cum am facut 400 de euro din CS GO in incercarea de a pregati publicul… pentru acest editorial, in care nu tratez doar economia din CS GO, ci intreaga economie Steam, incercand sa scot la iveala cateva trucuri pentru a ajuta gamerul sa-si cumpere „inteligent” acel skin in CS GO, Dota 2 sau poate chiar un joc.

In aceasta privinta am sa incerc sa ating doua puncte importante. Primul: Cum  faci bani pe Steam! Si al doilea: Cum sa-i cheltuiesti si pe ce!

Inainte de toate trebuie sa va dezvalui alte doua lucruri:

  1. Primul: Nu sunt Mafalda, multe dintre situatii sunt dictate de context, iar „trucurile” se pot aplica sau nu, de la individ la individ.
  2. Al doilea: In ceea ce priveste economia din DOTA 2 sunt tufa de Venetia, avand in vedere ca am jucat cumulat 30 de ore. Cum functioneaza Steam Marketplace-ul in cazul acestui joc este pentru mine necunoscuta dintr-o ecuatie imposibil de rezolvat. 

Bani pe Steam Dota 2Acestea fiind spuse, hai sa intram in paine, si sa facem bani pe Steam!!! 

Cum faci bani repede pe Steam

Ei bine nu exista o reteta batuta in cuie, doar o serie de optiuni pe care utilizatorul le are, si care folosite cum trebuie, se pot transforma in profit. Asa cum am spus si in articolul precedent, totul tine de rabdare si de a cunoaste cum fluctueaza piata. Iar aici ma refer strict la Steam Market si la orele in care se cumpara si se vinde la pret crescut sau scazut.

Bun! Dar totusi… cum fac bani pe Steam?

In acest moment ai cateva optiuni mari si late. Vinzi cartonase. Vinzi skin-uri. Vinzi Gems. Vinzi Emote-uri sau Fundaluri.

Pai cum le vand si de unde le iau? 

Cartonasele se gasesc accesand tabul de Badges din Steam. Aici ai un numar finit de cartonase, in general intre trei si 8 cartonase care iti pot pica de la un joc. Pentru a obtine acele cartonase, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa joci jocul si acestea iti vor intra „ca prin minune” in inventar, de unde le poti vinde.

Skin-urile sunt un caz special. Aici totul este aleator, putand sa-ti pice un skin de 0.03 centi sau unul de 100 de euro, in functie de noroc. Totusi, nu toate jocurile sunt create egal, doar Dota 2 si CS GO bucurandu-se de skin-uri care pot ajunge la sume ametitoare. In acest moment poti farma iteme in urmatoarele jocuri: Altitude0: Lower & Faster, BattleBlock Theater, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Minimum, Path of Exile, Primal Carnage: Extinction, Sins of a Dark Age, Team Fortress 2, The Mighty Quest For Epic Loot si Warframe. Din toate aceste jocuri cele mai rentabile sunt Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 si TF2. Asa ca sugeram sa puneti CS GO in download impreuna cu celelate doua.

Ce e aia „farmat”? 

A farma este un termen folosit in comunitatile de gaming care se refera la folosirea aceluiasi loc sau metoda pentru a obtine un anumit item sau suma de bani fara prea mult efort. In cazul de fata discutam despre skin-uri in joc, jucatorul intrand pe un server dedicat pentru a le obtine.

Cum farmez? 

Doar doua dintre cele trei jocuri amintite iti ofera posibilitatea de a farma iteme, acestea fiind CS GO si Team Fortress 2, jucatorul accesand idle servers, unde practic nu trebuie sa faca nimic, iar la finalul jocului, in functie de noroc, primeste skin-uri sau iteme.

Unde gasesc servere idle? 

www.google.com

Am lasat jocul la farmat trei zile in TF 2 si nu mi-a picat nimic… ce fac? 

Team Fortress 2 a schimbat sistemul de drop, acum jucatorul fiind nevoit sa accepte manual itemele, altfel acestea dispar dupa o perioada.

Am lasat la farmat o zi intreaga in CS GO si nu mi-a picat nimic… ce fac? 

Citesti articolul asta si inveti cum functioneaza dropurile in CS GO.

Am farmat o saptamana iteme in CS GO, DOTA 2, TF 2 si am strans toate cartonasele… ce fac acum cu ele? 

Aici lucrurile sunt mai greu de explicat, asa ca am sa incerc sa le simplific. Itemele de CS GO, Dota 2 se vand, cartonasele vom discuta mai incolo despre ele, asa ca mai jos vom avea o sectiune dedicata, iar itemele de TF2 le transformi in metal daca nu sunt cutii scumpe, caz in care se pot vinde pe market.

Cam astea sunt bazele, cel putin in parte, existand subtilitati pentru fiecare dintre acestea, pe care urmeaza sa le tratez mai jos. In principiu, ceea ce trebuie sa stie un „broker” de Steam este cum sa exploateze „piata”. Asa ca, mai jos, vom discuta despre fiecare in parte, incepand cu piata de iteme Steam, unde includem cartonase, booster, emoticon-uri, fundaluri si gem-uri.

CUM SCOT BANI DIN CARTONASE, GEMS SI ITEME STEAM? 

Aici este una dintre cele mai complexe discutii, avand in vedere ca trebuie sa analizezi intreaga piata, sa iei in calcul orele in care doresti sa vinzi un item, sa speculezi piata ca un adevarat broker si mai ales sa cunosti clientela produselor tale.

Orice individ care a studiat o boaba de marketing si vanzari iti poate spune ca totul se rezuma la cerere și oferta. Daca ai oferta mare, atunci cererea, in cele mai multe cazuri, este si ea mare, dar pretul va fi mai mic. Daca un anumit produs exista din abundenta pe piata, atunci piata este suprasaturata si pretul scade. De exemplu cartonasele de CS GO, care sunt printre cele mai ieftine de pe piata. Pe de alta parte un card pentru RUMP! – It’s a Jump and Rump! costa peste 55 de euro in acest moment. Totul este dictat de cerere si oferta dupa cum am spus, utilizatorii fiind cei care dau tonul. Iar aici sunt problemele majore pe care le avem, piata de cartonase, pentru ca despre ea discutam acum, este extrem de incerta. Un cartonas poate sa coste 0.03 centi, la fel cum poate sa coste si 300 de euro!

In general, acest lucru este dictat de numarul de unitati cumparate pe Steam din respectivul titlu: cu cat jocul este mai obscur, cu atat mai scumpe sunt cartonasele. In principiu, daca de exemplu ai un titlu indie obscur, acesta are sanse mari sa aiba niste cartonase scumpe.

Pe de alta parte, jocurile noi care introduc cartonase pot si ele sa aiba preturi mari, incepand cu 0.10 centi si ajungand chiar si la 0.50 de centi, ba chiar mai mult. Din pacate cartonasele pentru jocuri noi au tendinta sa scada in pret repede, asa ca totul depinde de cat de repede vinzi cartonasele. Pentru a facilita acest lucru, tot ceea ce trebuie sa faceti, daca sunteti treji la ora respectiva, este sa va uitati in fiecare marti dupa ora 3 noaptea daca aveti sau nu un nou set de cartonase in tabul de badges, aceasta fiind ora la care Steam introduce noi trading cards.

Bun, acum ca am terminat cu discutia META, hai sa intram in transee. Bani pe Steam

1 2 3 4 5 6 7 8Pagina următoare

Articole asemanatoare

6 comentarii

Back to top button