TECH

Bani pe Steam cu CS GO, TF2 si DOTA 2 – Cum sa-i faci si cum sa-i cheltuiesti!!!

Cum fac bani din cartonase, emoticon-uri, background-uri si Gems? 

Mai simplu: Ce vand din Steam Inventory? Raspunsul, draga cititorule, este… tot, asta daca nu doresti sa faci level de Steam. In teorie cam tot, dar sunt cazuri si cazuri pe care va trebui sa le explic in detaliu, pentru ca si aici sunt multe fineturi pe care la fel de multi le trec cu vederea. 

In principiu, cartonasele se vand pana in momentul in care pretul lor este de 0.07 centi, profitul tau fiind de 0.05 centi. Dupa acest plafon de sapte centi, nu merita sa vinzi. Dar, exista si cazuri in care poti vinde si cu 0.06 sau 0.05 euro centi. Cand anume? Ei bine cand ai peste 8 cartonase de colectat de pe urma unui joc. Atunci profitul este mult mai mare, iar volumul de cartonase ridicat in general dicteaza ca utilizatorii vor pune preturi mai mici pentru a scapa repede de cartonase. Chiar si asa, profitul tau este garantat. Cel mai indicat este sa strangi cartonasele ieftine in inventar si sa le vinzi in timpul unui Steam Sale, cand preturile pentru cartonase creste.

Un alt lucru care trebuie mentionat este faptul ca trebuie sa ai rabdare. Chiar daca sunt trei oameni inaintea ta care vand cartonase la preturi de 0.06 centi, nu te descuraja, pentru ca in general acestea se dau repede. Plus, daca vrei sa scapi repede de cartonase, poti sa vezi ofertele altor utilizatori si sa vinzi repede tot ceea ce ai in inventar, dar cu un profit minimal.

Totusi, cea mai buna perioada in care poti vinde un cartonas este in timpul Steam Sale-urilor, atunci pretul acestora crescand, si pretul skin-urilor scazand. Este o perioada in care poti face un profit substantial, daca speculezi piata.

O alta metoda prin care poti face bani este vanzarea de Gems. 

Gems-urile se obtin destul de simplu. Deasupra butonului de Sell, exista un alt buton verde care te lasa sa transformi, un fundal, un emoticon sau un cartonas in Gems. In momentul in care ai 1000 de gems, le poti pune intr-un sac si le poti vinde. Asta nu inseamna ca este mult mai rentabil sa vinzi Gems. Nici pe departe.

In principiu transformi in Gems toate cartonasele sau fundalurile pe care nu le folosesti, acest proces putand sa iti ofere intre 10 si 100 de gems fiecare. In functie de cartonas. De exemplu un cartons CS GO valoreaza 80 de gems, iar un fundal Valve este 100. Pe de alta parte, daca de exemplu ai cartonase la un joc nou, iar pretul pe market este de 0.04 centi si tu poti sa scoti 40 sau 20 de gems de pe el, este mult mai rentabil sa il transformi in gems si nu sa il dai pe 0.02 centi in market.

Atentie!!! Numarul de Gems se poate schimba la un anume cartonas de la o zi la alta, asa ca un cartonas care ieri putea fi transformat in 60 de gems, astazi poate sa fie 23, transformarea in gems fiind influentata, din cunostintele mele, de numarul de cartonase Steam vandute pe market. In concluzie, tot ce valoreaza mai mult de 20 de gems si costa in market sub 0.5 centi, trebuie transformat in Gems. Pierzi ceva bani, dar nu iti bati capul cu fractii. Sigur, poti sa vinzi pentru bani, dar Gems-urile au si o intrebuintare alternativa.

Atunci cand ai 1000 de gems, poti sa craftezi un Booster Pack pentru unul dintre jocurile pe care le ai in lista, in functie de cat costa acesta, atat pe market, dar si in functie de cate gems-uri trebuie sa dai pe el, poti scoate un profit frumusel. Avand in vedere ca nu stiu ce jocuri are lumea in lista de Steam, totul se rezuma la cautarea jocurilor respective si indentificarea pretului unui Booster Pack. Eu de exemplu, am peste 1500 de jocuri si am de unde alege, alt utilizator poate avea doar trei sau patru titluri, din care doua sunt CS GO si Team Fortress 2, caz in care profitul va veni din vanzarea Gems-urilor, nu Booster Pack-urilor. Dar, daca doriti sa va usurati treaba, va recommand Steam.Tools, un site care va ofera in timp aproape real preturile cartonaselor de pe Steam si functioneaza un pic mai bine, totul fiind oferit sub forma de tabel.Bani pe Steam BrokerCum speculez Steam Marketplace? 

Asta este o intrebare simpla. In principiu nu poti, cel putin cand vine vorba despre iteme Steam, precum Cartonase, Emoticons sau Backgrounds. Pretul in general oscileaza cu plus, minus un cent, dar o raza de speranta exista.

In timpul evenimentelor Steam Sale preturile la cartonase in general cresc, Steam tot timpul introducand noi metode de a revigora piata. Unul dintre acestea a fost Bag of Gems. Atunci este momentul in care poti vinde orice cartonas cu un profit substantial, unde substantial este de la 0.2 pana la 0.10 centi, in functie de item-ul pe care il vinzi.

Caz in care ai cateva optiuni. Farmezi toate cartonasele si le vinzi in timpul unui Steam Sale, caz in care iti maximizezi profitul, le vinzi imediat ce apar la pret maxim, dar asta inseamna ca trebuie sa stai trez pana la ora 3 din noapte in fiecare marti, sau, pe final, le vinzi cand le ai, si obtii un venit moderat, dar stabil. Totul tine de rabdare si noroc.

Mai exista un aspect important in toata aceasta discutie. Background-urile si Emoticon-urile. Acestea fie le poti cumpara, fie le poti crafta. Cumpararea este simpla, putand sa le cumperi de pe Market Place cu usurinta. Obtinerea prin craftare este un pic mai complicata, pentru ca implica una dintre urmatoarele doua actiuni. Prima este craftarea unui badge de Steam, care in general se obtine cand aduni numarul necesar de cartonase, cumparand din Market Place. A doua este accesarea unei comunitati de trade-uri, unde poti schimba un cartonas nedorit cu altul, putand chiar sa schimbi un cartonas mai valoros pe doua, depinde de user. Recomandarea noastra este urmatoarea: sunt doua comunitati care merita luate in seama, TF2Outpost si SteamGifts. Dar cu o adnotare serioasa: inainte de a face un trade cu cineva, verificati reputatia celui cu care urmeaza sa faceti tranzactia aici. Este posibil sa existe si scameri, asa ca este mai bine sa fiti pregatiti.

Cam astea sunt legile de baza pentru a maximiza profitul cand vine vorba de cartonase, emoticonuri si background-uri, iar acum haideti sa trecem la Team Fortress 2. Bani pe Steam TF2

Pagina anterioară 1 2 3 4 5 6 7 8Pagina următoare
Tags

Related Articles

6 Comments

Back to top button
Close
Close