ȘtiriTECH

Probleme cu Samsung Galaxy S23 Ultra, Chrome devine mai atent cu memoria RAM și jocuri la preț redus

Rezumatul săptămânii 20-24 februarie

Săptămâna trecută a fost bogată în noutăți în tech, și cum azi e luni, haideți să facem o recapitulare a celor mai interesante. Pentru început, Google Chrome introduce în sfârșit funcții care economisesc bateria și memoria RAM. Un eveniment notabil, care trebuia să se întâmple acum vreo zece ani, dar hei, mai bine mai târziu decât niciodată. Pe partea de memorie RAM, de exemplu, atunci când Chrome detectează că nu ai mai intrat pe un anumit tab de ceva vreme, îl suspendă până când revii pe el. Dacă vrei să înțelegi mai bine funcțiile noi, dă clic aici.

O altă știre interesantă, de fapt una chiar îngrijorătoare pentru cei dintre voi care se mândresc cu titlul de „early adopter”, este că unele loturi de Samsung Galaxy S23 Ultra au un mic defect la panoul ecranului. Defectul este vizibil cu ecranul închis, în anumite zone și din anumite unghiuri. Dacă plănuiești să îți cumperi un astfel de smartphone, citește articolul nostru.

samsung s23 ultra

YouTube încercase mai demult să limiteze conținutul de înaltă rezoluție doar pentru abonații la serviciile premium, dar acest experiment a eșuat lamentabil. Totuși, factorii de decizie de la YouTube nu s-au lăsat, așa că în curând o să avem conținut video mai de calitate doar pentru abonați. Cum au reușit asta fără să limiteze accesul pentru neplătitori? Cu ajutorul bit rate-ului. Citește mai multe în articolul scris de colegul meu, Tudor.

Revenim la telefoanele Samsung, care, cel puțin pe partea de software, sunt poate cei mai buni din ecosistemul Android. Astfel, telefoanele Samsung sunt de obicei primele care primesc actualizările de securitate pe care Google le lansează periodic (desigur, după telefoanele Pixel), spre deosebire de alți producători, care distribuie aceste actualizări uneori și cu luni întregi întârziere. Update-ul pe februarie nu este o excepție, iar în articol vei citi ce telefoane Samsung au primit deja actualizarea.

Ultima știre interesantă e mai așa, „pă mocangeală”, cum ar zice sudiștii noștri. Mai exact, publisher-ul 2K Games are o promoție foarte interesantă la întreg portofoliul de jocuri, și după cum probabil știi, 2K Games a publicat o groază de jocuri de succes – Mafia, seria X-Com, Bioshock etc. Vestea bună e că promoția e încă activă, deci dacă ești interesat de vreun titlu din catalogul 2K, iată ce jocuri mai sunt la promoție și unde le găsești.

Să ai o săptămână productivă!

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button