Tech&IT

Te uiți la clipuri 4K pe YouTube? Google ar putea să te pună să plătești

Încercările companiei Google de a ne face să trecem la YouTube Premium au devenit o glumă bună de ceva ani. Știm toți ce succes a avut aplicația YouTube Vanced prin care aveai acces gratuit la funcțiile extra oferite de YouTube Premium. Compania încearcă din răsputeri să te facă să faci upgrade, iar până acum a pus multe bannere în care promovează Premium pe site sau în aplicație ori a mărit numărul de reclame la care nu poți da skip. Se pare însă că Google a găsit un nou mod prin care să te forțeze în a cumpăra Premium. O postare de pe Reddit a dezvăluit noua modalitate a companiei de a te ademeni să faci upgrade: vizionarea clipurilor în 4K dacă ești abonat la Premium.

Un utilizator al platformei a postat o captură de ecran de pe aplicația YouTube de iPhone unde opțiunea de rezoluție 2160p (4K) apărea ca fiind premium alături de un link de a face upgrade. Mai mulți utilizatori au raportat același lucru pe dispozitivele lor. Aflând această veste, am testat să văd dacă întâmpin același lucru când vreau să schimb rezoluția în 4K. Din fericire nu am dat de ea.

youtube 4k premium

Google nu a comunicat un plan de a face opțiunea 4K una exclusivă pentru abonații Premium, dar pare că face un test prin care să vadă reacția publicului. Astfel compania ar înțelege dacă ar fi o idee bună sau rea (deși nu cred că ar vrea cineva ca ideea asta să fie implementată). Rămâne totuși de văzut dacă funcția se vrea doar pentru mobil sau dacă ar afecta fiecare dispozitiv de pe care poți urmări clipuri pe YouTube.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button