Tech&ITȘtiriTelefoane

Update-ul Android de securitate din februarie a început deja să fie distribuit pe telefoanele Samsung

O nouă actualizare de securitate tocmai a devenit disponibilă pentru mai multe modele de telefoane din catalogul producătorului coreean Samsung. Ce este nou și ce telefoane primesc actualizarea vom discuta în articolul acesta.

În primul rând vreau să încep cu lucrurile noi, pentru că mi se pare și cel mai important aspect. În fiecare lună, Google oferă un update de securitate care rezolvă probleme și vulnerabilități ale sistemului de operare Android, iar de cele mai multe ori, Samsung plusează și rezolvă și probleme ce țin de OneUI, interfața grafică care rulează pe toate modelele producătorului.

Astfel, Samsung se laudă că a rezolvat 5 probleme catalogate drept „critice” și 43 de vulnerabilități serioase, conform unui blog post oficial al companiei. Una dintre principalele probleme rezolvate este vulnerabilitatea în fața unui atac care i-ar permite răufăcătorului să facă un screenshot al ecranului oricând dorește, așa că dacă ai un telefon Samsung și l-ai actualizat, poți sta liniștit.

Dar chiar, ce telefoane primesc actualizarea? Ei bine, toate dispozitivele din seria S20 și mai noi vor avea parte de update. Asta include S20, S20+ și S20 Ultra, seria S21 și S22 dar și noile telefoane din seria S23. În tabăra Note, atât Galaxy Note 10 și 10+ au primit actualizarea, cât și Note 20 și 20 Ultra.

Telefoanele pliabile au primit și ele atenție. Așa se face că absolut toate dispozitivele Samsung Galaxy Fold (inclusiv primul model) au această actualizare disponibilă. În familia Flip lucrurile nu mai stau așa bine deoarece doar Samsung Galaxy Flip 3 și Flip 4 au primit actualizarea. De ce, în condițiile în care până și primul Fold a fost inclus? Nu am idee.

Dar nu doar flagship-uri și pliabile sunt vizate de acest update, ci și mai multe modele din seria A a acelor de la Samsung. Mai exact, este vorba despre A33 5G, A52 5G, A53 5G și A72. Și fanii tabletelor au motive de bucurie… bine, mă refer la fanii unei singure generații de tablete. Asta pentru că atât Samsung Galaxy Tab S8 cât și S8+ și S8 Ultra au primit actualizarea.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button