![Galaxy S25 Edge](/wp-content/uploads/2025/01/Galaxy-S25-Edge-aa-e1739280337911-780x470.jpg)
Expus la evenimentul Galaxy Unpacked de anul acesta precum o bijuterie în raftul unui magazin de lux, Galaxy S25 Edge va fi cu siguranță unul dintre cele mai subțiri telefoane lansate vreodată de Samsung. Dar profilul îngust nu spune nimic despre greutatea acestui dispozitiv din sticlă și metal, suprafața întinsă a ecranului de 6,7 inch putând disimula dar nu și ascunde o greutate încă mare pentru un telefon slim.
Deși nu prea e, dacă ne raportăm la dispozitive smartphone de acum câțiva ani, Galaxy S25 cu ecran de 6.2 inch este etichetat drept un telefon compact, recomandat acelei categorii de utilizatori care doresc un dispozitiv cu greutate redusă și numai bun de folosit cu o singură mână. Dar în mod paradoxal, aceeași cumpărători care cer insistent telefoane mai subțiri și ușoare nu le cumpără pe cele din gama compactă, ci le preferă tot pe cele cu ecran cât mai mare, justificând în fel și chip compromisul făcut.
Aici intră în „schemă” Galaxy S25 Edge, adăugat în catalogul de telefoane Galaxy tocmai pentru satisfacerea unei categorii tot mai numeroase de consumatori pentru care „densitatea” unui telefon-flagship nu mai reprezintă atât un simbol al luxului și „supradozei” de tehnologie înaltă, pe cât un compromis de evitat atunci când plătești peste 1.000 EUR pentru experiența unui telefon premium.
218 grame și 8.2mm grosime poate că încă reprezintă o formulă acceptabilă pentru fanii devotați ai seriei Galaxy Ultra, însă eticheta de „cărămidă” apare tot mai des în mintea consumatorilor care nu au văzut de de mulți ani îmbunătățiri notabile la acest capitol. Dar la o greutate de sub 160 de grame și 6.4mm grosime, Galaxy S25 Edge are un argument solid de partea sa, chiar dacă diagonala ecranului de 6.7 inch este doar la nivelul unui S25+, cel din urmă având 190 grame și 7.3 mm grosime.
Dar oare merită această „obsesie” pentru telefoane slim? Probabil că nu, dacă te gândești strict la prețul pe care îl va cere Samsung. Însă S25 Edge va fi mai mult decât un S25+ pus la „regim”. Aruncând o privire în lista preliminară cu specificații găsim și ceva dotări împrumutate de la modelul S25 Ultra, cum ar fi camera principală de 200MP. În schimb, acumulatorul de 4000 mAh și absența camerei telephoto cu zoom optic 3x ar fi dezavantaje clare. Ce să mai amintim de camera periscope (zoom 5x) a modelului Ultra.
Totuși, experiența unui Galaxy S25 Edge cu ecran mult mai mare decât Galaxy S25, obținută din pachetul unui telefon mai subțire și cam la fel de greu, ar putea să ademenească surprinzător de mulți doritori, atât din grupul utilizatorilor de telefoane compacte dar și din categoria amatorilor de lux, care se uită mai mult la aspectul premium și mai puțin la specificațiile tehnice.