Tech&ITȘtiri

Adio, Windows 7! Macbook-uri cu ecrane OLED și detaliile despre Samsung Galaxy A34 și A54

Rezumatul săptămânii 9-15 ianuarie

Încă o săptămână a trecut iar asta înseamnă încă un scurt recap al celor mai interesante știri din ultimele 7 zile. De la Windows 7, la ecranele de pe Macbook-uri, două telefoane de buget de la Samsung și multe altele, hai să trecem prin revistă noutățile care s-au întâmplat săptămâna trecută.

De departe cea mai tristă veste pe care am primit-o a fost aceea că Windows 7 este, oficial, mort. Suportul extins pe care Microsoft l-a oferit încă din 2020 s-a terminat iar milioane de calculatoare din toată lumea au rămas vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Găsești mai multe detalii despre subiect aici.

Cât despre Apple, se pare că gigantul din Cupertino vrea să implementeze ecrane OLED pe Macbook-uri, începând din anul 2024. Asta înseamnă că am putea avea niște ecrane cu adevărat superbe pe laptopuri, dar cu ce preț vine asta? Care vor fi modelele care vor veni echipate cu ecrane OLED? Toate întrebările le găsești în articolul meu de săptămâna trecută.

Dar cum un Macbook cu ecran OLED va costa o avere, următoarele două telefoane despre care vreau să vorbesc se vor a fi mai de buget. Samsung va lansa două noi modele (A34 și A54) miercuri, așa că este un moment foarte bun să te pui la curent cu cele mai noi noutăți din articolele mele de aici și aici.

Piața de procesoare a devenit din ce în ce mai competitivă în ultimii ani, iar atât Intel cât și AMD încearcă să inoveze și să ajungă la performanțe nemaivăzute până acum. Așa este și în cazul procesorului Intel Core i9-13900KS, care este primul procesor din lume care atinge 6 GHz fără overclock. Mai multe detalii despre această bestie poți citi aici.

Cel mai așteptat joc al începutului de an se pare că este Hogwarts Legacy. După ce titlul nelansat a ajuns în vârful clasamentului Steam de cele mai bine vândute jocuri, dezvoltatorii au scos la iveală și cerințele de sistem pentru a rula acest joc pe PC. Tot ce pot să-ți spun este că mai ai puțin timp să-ți faci upgrade la calculator până când Hogwarts Legacy va fi disponibil. Mai multe poți citi aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button