Tech&ITȘtiri

Apple ar putea lansa primul MacBook cu ecran OLED în 2024

După părerea mea, ecranul este a doua cea mai importantă componentă a unui laptop, după procesor. Sunt de acord că mai rău este să te uiți pe un superb ecran OLED la un clip pe YouTube în 4K și să sacadeze, dar destul de rău este și să privești un ecran (eventual TN) vechi, șters și cu o rezoluție atât de mică încât poți să numeri pixelii cu degetul.

Și așa ajungem la subiectul discuției de azi pe care l-ai citit în titlu. Apple ar putea instala ecrane OLED pe laptopurile lor începând de anul viitor. Nu zic că ecranele mini-LED de pe MacBook-uri sunt proaste, dar tot nu se compară cu contrastul ridicat și negrul profund al unui ecran OLED. Iar informația cum că vom avea MacBook-uri OLED vine de la Ming-Chi Kuo, un analist din domeniu cu o reputație foarte bună.

Printre avantajele pe care tehnologia OLED le are în fața mini-LED se numără: grosimea mai mică, greutatea mai mică și opțiunea de a adapta un ecran OLED în mult mai multe formate, inclusiv pliabile. Asta înseamnă că vom vedea curând un MacBook Fold? Nu cred, dar este o posibilitate pe care Apple o poate explora doar dacă face trecerea la tipul acesta de panouri.

Care va fi primul model care va implementa un astfel de ecran? Ei bine, unii analiști zic că ne putem aștepta la un MacBook Air OLED undeva la începutul anului 2024, dar nu cred că așa vor sta lucrurile. După părerea mea, un ecran OLED ar putea fi un selling point pentru un MacBook Pro, și cred că Apple nu va rata ocazia de a pune o titulatură care să conțină cuvântul „Pro” pentru această tehnologie, așa cum fac de obicei (vezi „ProMotion” care înseamnă un refresh rate de 120Hz).

Cât despre un MacBook cu ecran pliabil, cred că mai avem mult și bine de așteptat până când asta va deveni o realitate. În acest moment, tehnologia pliabilelor vine cu niște avantaje clare, dar și cu niște dezavantaje peste care cumpărătorul obișnuit de produse Apple nu cred că ar putea să treacă momentan.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button