Tech&ITȘtiri

Se pare că Apple va lansa (într-un final) o cască mixed-reality anul acesta

Da, ai citit bine titlul. Se pare că după ani de zile de speculații, leak-uri și anticipări, Apple va lansa propria lor cască mixed-reality anul acesta. Această mișcare va pune compania din Cupertino în competiție directă cu companii precum Meta și HTC, care au fost pionieri în tot ce ține de realitate virtuală, augumentată sau mixtă.

Conform publicației ArsTechnica, ne putem aștepta ca Tim Cook să prezinte noua cască a companiei undeva în primăvară, cu cea mai probabilă dată de lansare undeva prin toamnă, de-odată cu noua serie iPhone 15. Dar cred că altul este headline-ul adevărat al acestei știri.

Mai exact, conform surselor aceleiași publicații, se pare că Apple îi dă înainte cu tupeu când vine vorba de resursele pe care le alocă dezvoltării acestui dispozitiv, ceea ce înseamnă că trebuie să taie din altă parte. Astfel, principalele departamente din cadrul companiei care sunt vizate de tăieri de buget sunt cele care se ocupă de iPad, Apple Watch, Apple TV și AirPods. Și chestia asta are sens, dacă stai să te gândești că în ultimul an toate aceste produse au primit un update semnificativ.

Și să ne înțelegem, nu zice nimeni că Apple a tăiat complet bugetul pentru aceste produse. Toată chestia asta se va traduce mai degrabă în lipsa unui refresh de iPad Pro (pe care rămâne să îl așteptăm în 2024) și update-uri ceva mai mici la sistemele de operare și funcțiile software pe care le găsim pe fiecare dintre acest produs.

În trecut, această strategie a dat roade pentru Apple. Înainte de lansarea primului iPhone în 2007, Steve Jobs luase decizia de a întârzia o nouă lansare de macOS pentru a transfera resursele în mașinăria iPhone, mișcare care s-a dovedit cel puțin isteață.

Dar pe lângă un iPad Pro întârziat și ceva mai puține lucruri noi în update-uri, mai teamă îmi este de piața tumultoasă în care gigantul din Cupertino vrea să își facă loc cu coatele. Știu că Apple este cam singura companie care ar putea să ducă această tehnologie în mainstream, dar nu pot totuși să nu mă întreb de ce toți ceilalți au eșuat într-o oarecare măsură înainte. I guess time will tell.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button