Honor Magic V3 este in acest moment the top dog, pliabilul suprem in aceasta categorie. De ce? Pentru ca este primul si momentan singurul foldable care pliat arată și se simte incredibil de apropiat de un telefon normal, familiar. Când am pus mana prima oara pe el, nu mi-a venit sa cred. Pliat este mai mic si mai ușor decât propriul meu telefon clasic.
Nu mă credeți? Pai fiți atenți la detalii. Honor Magic V3 nu se bate la aceste capitole cu modele din propria lui specie, ci de-a dreptul cu barphone-urile noastre de toate zilele. 15 centimetrii înălțime, 7,4 lățime, 9,2 grosime, 226 de grame. iPhone 16 Pro Max, 16 centimetrii înălțime, 7,7 lățime, 8,3 grosime, 227 de grame.
Deci V3 este cu doar 1 milimetru mai gros, si cu un gram mai ușor. Si mai mic. Dar cel mai fain mi se pare formatul, care spre deosebire de cel al lui Fold, este clasic, nu alungit.
Cover screen-ul este exact ca al unui telefon normal, iar despre specificații nici nu mai vorbesc. Este un OLED LTPO 10bit, 120Hz, cu Dolby Vision si o strălucire maxima de 5.00 de niți, la 6.4 inch. Dar adevăratul miracol se întâmplă când li depliezi si te trezești cu o mini tableta de aproape 8 inch, păstrând, insă, toate caracteristicile unui ecran senzațional: AMOLED LTPO, 1 miliard de culori, 120Hz, Dolby Vision.
Si asta este rezistent la apa, pana la scufundări in apa, pana la 2 metri jumate. Iar interiorul este pe potriva exteriorului, in pieptul sau bate un Snapdragon 8 Gen 3, adică același procesor de pe Fold 6, completat de 12GB sau 16GB RAM si 256GB, 512 GB sau 1TB stocare.
Si pe parte de foto si filmare, rupe nori, o chestie mai puțin întâlnită la telefoanele pliabile, unde producătorii aleg sa facă sacrificii fix la acest capitol, ca sa nu sară calul cu prețul. Abordarea lui Honor Magic V3 nu ia prizonieri, Honor au mers all in, inclusiv la acest capitol.
Principala de 50 de megapixeli, stabilizata optic, un telephoto periscop de 90 de milimetrii si 50 de megapixeli, si el stabilizat optic, un ultrawide de 40 si doua camere frontale identice de 20, cu focale de 21 de milimetrii. Este dementa totala, practic telefonul asta are nu mai puțin de 5 camere.
Ce as mai completa, insa, este ca tot acest arsenal foto-video justifica modulul ala octogonal destul de dizgrațios de pe spate, care este si singurul punct de reproș din partea mea. Sincer, îmi plăcea mai mult modulul discret si asimetric de pe V2, dar era clar ca nu aveau cum sa integreze altfel tot acest fire power foto-video.
Telefonul este completat de o baterie siliciu-carbon extrem de potenta, de 5.150 de miliamperi/ora, si spre deosebire de rivalul sau de la Samsung, a cărui încărcare rapida a rămas de căruță, la 25 de W pe fir si 15 pe wireless, V3-ul se lauda cu 66 de W pe fir si un mai mult decât suficient 50W wireless. Iar la asta se mai adaugă cele mai noi standarde de conectivitate, cu WiFi 7 si Bluetooth 5.3.
Din punct de vedere al isteriei AI care bântuie acum întreaga industrie, Honor Magic V3 nu sta rău, am mai discutat într-un video anterior despre toate bunătățile pe parte de editare foto, notițe inteligente, traducere in timp real, in si din diverse limbi, sau răspunsuri automatizate la mail-uri, si, desigur, nu te oprește nimeni sa-ti instalezi un ChatGPT sau un Gemini pentru a-ti extinde posibilitățile in acest domeniu.
Remarcabila este si implementarea funcției utile de la Google, Circle to Search, care te ajuta sa găsești repede si intuitiv chestii pe net, folosindu-te de fotografii sau clipuri video. Din punctul meu de vedere, V3 este pliabilul complet, care sintetizează cel mai bine ce si cum ar trebui sa fie un astfel de dispozitiv in 2024.
Anunțat la jumătatea acestui an, el rămâne o opțiune cat se poate de valabila si este un telefon care n-am niciun dubiu ca te va tine încă multi ani de acum încolo. In ciuda elegantei si fragilității sale aparente, este construit ca un tanc, experiența este excelenta iar scenariile de utilizare sunt, in mod evident, mult mai numeroase si mai pragmatice decât in cazul unui telefon tradițional.
De fapt, de la asta am si acest material, si cred eu, ca mi-am argumentat destul de bine poziția. Honor Magic V3 este excelent pentru filme si joace, pentru fișiere office, unde ai nevoie de suprafața mai mare a ecranului, pentru notițe, pentru scenarii AI, păstrând in același timp forma, dimensiunile si greutatea unui telefon cat se poate de clasic.
Am găsit versiunea cu 512GB stocare la puțin peste 9.000 de lei, in retail. Este un preț, fără îndoiala, mare, dar care a scăzut binișor fata de cel de la lansare si cel mai probabil va continua sa scadă.