ȘtiriTech&IT

Evenimentul Apple „Scary Fast”, primul telefon cu generative AI și lupta YouTube împotriva AdBlock

Rezumatul săptămânii 30 octombrie-5 noiembrie

E luni dimineață și, așa cum unii ați ghicit deja, e timpul să vorbim despre cele mai interesante și importante știri și subiecte de săptămâna trecută. Așa că, dacă ai avut o săptămâna plină și nu ai avut timp să ții pasul cu tot ce ține de tech, permite-mi să te pun la curent.

Și începem cu probabil cel mai mare eveniment de săptămâna trecută, Apple „Scary Fast”, eveniment în care compania a arătat noua familie de chip-uri M3. Noile modele promit creșteri de performanță semnificative, mult mai mari decât ce vedem pe procesoarele x86 ale Intel și AMD. În plus, Apple au prezentat și o nouă generație de MacBook Pro și de iMac, dar cu câteva decizii și alegeri foarte ciudate. Află totul despre eventimentul Apple din articolul meu detaliat.

Acum schimbăm macazul și vorbim despre Samsung, care sunt așteptați să lanseze seria Galaxy S24 mai devreme ca de obicei, în ianuarie. Iar asta înseamnă că leak-urile și speculațiile încep să fie din ce în ce mai multe, deci ne putem contura deja o idee despre cum va arăta următorul flagship coreean. De la AI generativ, la chipset și la design și construcție, ai aici tot ce trebuie să știi despre viitorul Galaxy S24.

In other news, YouTube se ține de cuvânt și blochează accesul pe platformă utilizatorilor care au pornită o extensie de tip ad-block. Era o chestie previzibilă, ținând cont că reprezintă o ocazie perfectă pentru Google să facă mai mulți bani, atât din reclame (care vor fi mai multe), cât și din abonamentele YouTube Premium. Toate detaliile despre ban le găsești în materialul lui Aurelian pe acest subiect.

Review-ul săptămânii este unul mai light, și anume un proiector. Dar nu orice proiector, ci Samsung Freestyle 2, unul dintre cele mai portabile și mai capabile proiectoare mici. Mai mult, Samsung Freestyle 2 oferă o imagine super bună, și mai merge și pe baterie pe deasupra! Este destul de scump, dar poate fi un game changer pentru anumite persoane. Recenzia completă o găsești aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button