MORE

Tweek 6-12 Aprilie – Saptamana trecuta, pe scurt, in tehnologie!

Tweek 6-12 Aprilie – Saptamana trecuta, pe scurt, in tehnologie: mai jos am concentrat cateva dintre cele mai importante evenimente si stiri tech de saptamana trecuta:

Uniunea Europeană este pusă pe treabă, adica încearca să pună bețe în roatele companiilor mari din tehnologie si nu numai. Astfel, Amazon, Google, Apple, Facebook, Uber si alte cateva entitati sunt sub lupa atenta a Uniunii. Fiecare dintre aceste companii a incalcat o lege, precum colectare de date fara acordul utilizatorilor, limitarea serviciilor sau preturi variate in functie de tara. Uniunea este tare ocupata acum! Interesant este ca toate aceste companii sunt americane. Exista doua posibile explicatii: fie europenii au divergente politico-economice, dar mai ales culturale cu americanii, fie n-au ce companii tech europene sa ia la alergat, pentru ca nu prea exista.

Mai ramanem putin cu cei de la Google, care au avut literalmente o gaura cat groapa Marianelor in securitatea Youtube. Un individ dornic să primească recompensa, oferita de Google pentru orice descoperire de bresa, Kamil Hismatulin, a găsit o veritabilă prăpastie de securitate în Youtube. Prin exploatarea codurilor legate de implementarea funcției de live-streaming, acesta a descoperit că poate comanda serviciului să șteargă absolut orice clip video. Procesul era surprinzător de simplu de implementat, așa că putea fi exploatat fără probleme. Din fericire, descoperirea nu a fost făcută de cineva cu intenții malițioase, iar Google a remediat oroarea ah, eroarea!

De la Google trecem la la Apple, care nu-s prea fericiti in Elvetia. Eh, cum, poti sa nu fii fericit in Elvetia?! Tara in care nu isi pot lansa noul Apple Watch. Lansarea din Elveția se pare ca are cateva sughituri si probleme, asta pentru ca exista deja un brevet care atesta faptul ca exista un producator ce realizeaza deja in aceasta tara un Apple Watch! Compania Leonard Timepieces deține în acest moment un brevet pentru cuvântul „Apple”, și nu este vorba de ceva înregistrat ieri sau azi, ci unul vechi de 30 de ani! Brevetul are în acest moment ca dată de expirare 5 decembrie 2015, după lansarea lui Apple Watch, dar până atunci se va ajunge cu siguranță la un fel de acord între Apple și Leonard Timepieces. Oricum, daca suspina dupa Apple Watch, elvetienii si-l vor putea cumpara direct de la angajatii Apple, caci Tim Cook a anuntat pentru acestia o reducere de 50%. Ntttt, ce oameni rai mai suntem!

Samsung pe de alta parte, se scalda in ape tulburi in China. Conform publicației Want China Times, Samsung a plătit așa-ziși “fani” pentru a participa la lansarea S6 din aceasta tara! Publicația acuză Samsung că a plătit echivalentul a 4.80$ (30 de Yuan) fiecareia dintre cele 500 de persoane implicate in acest scandal pentru a participa la lansarea S6 din China, lansare S6 care a beneficiat in total de 1100 de oameni prezenți la eveniment. Ceea ce este ciudat, și ce a atras atenția asupra evenimentului, este că mulți dintre așa numiții fani, făceau fotografii cu iPhone-ul produselor Samsung la lansarea, lucru care a ridicat destule sprâncene. Cert este că, de cele mai multe ori, Samsung nu a fost implicat în aceste “dezastre”, cel puțin în mod direct, agențiile fiind cele care s-au întrecut în promovarea produselor, acestea folosind tactici mai mult sau mai puțin “sănătoase”. Samsung a infirmat acuzatiile, in mod oficial chiar, imediat dupa publicarea articolului, atat Zon@ cat si alte publicatii primind un comunicat de presa care infirma zvonurile: ” la evenimentul local  de lansare a Galaxy S6 nu au participat persoane angajate part-time ca „fanboys” ai telefoanelor Samsung.” Doar ca acestia mai folosesc si alte cuvinte cheie in comunicat precum angajat temporar. O alta afirmatie, care ne-a facut sa ridicam si noi din spranceana, a fost aceea ca publicatia cu pricina a dezmintit informatia si a retras-o. Iar aceasta este bine mersi, in continuare pe site-ul Want China Times. Sa fie vorba doar despre varianta in limba chineza?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button