MORE

Lansarea Apple Watch in Elveția este… imposibila momentan!

Lansarea Apple Watch in Elveția se pare ca are cateva sughituri si probleme, asta pentru ca exista deja un brevet care atesta faptul ca exista un producator care realizeaza deja in aceasta tara un Apple Watch! Lucru care se pare ca nu ii ajuta pe cei de la Apple, vandabilitatea produsului fiind pusa sub semnul intrebarii.

Înainte de anunțarea sa oficială, se presupunea că ceasul inteligent al companiei Apple va avea un nume similar cu restul dispozitivelor sale, precum iWatch, însă s-a decis acordarea titlului de Apple Watch, iar asta s-ar putea să îi bântuie, cel puțin în Elveția. Compania Leonard Timepieces deține în acest moment un brevet pentru cuvântul „Apple”, și nu este vorba de ceva înregistrat ieri sau azi, ci unul vechi de 30 de ani!

Compania, după cum sugerează și numele, se ocupă cu producția de ceasuri, ca urmare, „Apple” în acest context se referă direct la ceasuri care poartă numele acesta, adica Apple Watch! Brevetul are efect numai pe teritoriul Elveției (in mod ironic chiar patria ceasurilor) așa că nu ar trebui să afecteze planurile companiei Apple de-a lansa produsul său la nivel mondial, însă va trebui să ia măsuri exceptionale pentru lansarea ceasului său în această piață.

Brevetul are în acest moment ca dată de expirare 5 decembrie, tot după lansarea lui Apple Watch, dar până atunci se va ajunge cu siguranță la un fel de acord între Apple și Leonard Timepieces. Nu e de parcă ar fi prima dată când un produs marca Apple a trebuit să împartă numele cu un dispozitiv similar ce era deja produs de o altă companie. În 2007 Apple și Cisco au făcut vizite la tribunal pentru numele iPhone, acesta fiind inițial folosit de Cisco pentru o linie de telefoane ce funcționau prin Voice Over IP. În cele din urmă, cele două companii s-au înțeles în afara tribunalului, iar cele două dispozitive au coexistat.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button