MORE

Samsung neagă ca ar fi adus fani platiti la lansarea S6 in China

In urma articolului de ieri aparut pe Zona IT, privind o presupusa „mituire” a unor asa zisi fani prezenti la lansarea din China a lui Galaxy S6, conform publicatiei Want China Times, am primit urmatoarea replica oficiala din partea Samsung, pe care o publicam mai jos in integralitatea sa:

Samsung a investigat situaţia semnalată de relatările media din 3 aprilie conform cărora mai multe persoane au fost angajate temporar pentru a participa la evenimentul de lansare Galaxy S6 din Shanghai, China, și a constatat că informațiile publicate au fost total nefondate și false.

Articolul relatează faptul  că la evenimentul local  de lansare a Galaxy S6 au participat persoane angajate part-time ca „fanboys” ai telefoanelor Samsung.  Însă, rezultatele investigaţiei noastre au arătat că nu a fost înregistrat niciun caz în care vreo persoana să fie angajată sau plătită pentru a participa la acest eveniment. De fapt, cei peste 1.100 de participanți, inclusiv consumatori și parteneri din industrie, au fost cu toții invitați oficial în Shanghai Culture Square unde a avut loc evenimentul.

În urma investigației, grupul media care a publicat știrea a confirmat constatările noastre și în scurt timp a retras informațiile eronate.  Separat, luăm  în considerare posibilitatea de a solicita publicației să ia măsuri suplimentare privind această situație prin publicarea unei erate. De asemenea,  vom continua să depunem eforturi pentru a descoperi sursele acestui subiect.

Tari mi se par formularile „au fost angajate temporar” sau „persoane angajate part-time” 🙂 E drept ca si publicatia chineza foloseste acest limbaj protocolar si corect politic. Dar apreciem gestul prompt al companiei Samsung de a dezminti si aduce lamuriri in acest caz. „Informatiile eronate” nu au fost inca retrase, articolul incriminat fiind inca disponibil la linkul din primul paragraf. Sursa pe care o citeaza publicatia este un recrutor a carui identitate nu a fost dezvaluita. Nefiind o stire „la prima mana”, consideram corecta publicarea acestei dezmintiri, asa cum vom continua sa va tinem la curent si in cazul in care apar informatii care sa sustina contrariul.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button