MORE

Lansarea S6 din China a provocat scandal!

Conform publicației Want China Times, Samsung a plătit așa-ziși „fani” pentru a participa la lansarea S6 din China! Acuzații destul de grave, mai ales că discutăm despre o competiție acerba in China intre Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei, Meizu și ZTE. Iar aceasta nu este lista completă a competitorilor Samsung din China.

Publicația acuză Samsung că a plătit echivalentul a 4.80$ (30 de Yuan) fiecareia dintre cele 500 de persoane implicate in acest scandal pentru a participa la lansarea S6 din China, lansare S6 care a beneficiat in total de 1000 de oameni prezenți la eveniment. Surse ale publicației spun că participanții, adică „fanii de cumpărat” au fost recrutați prin intermediul unei aplicații extrem de populare de mesagerie din China, numită WeChat, iar aceștia trebuiau să prezinte o fotografie, la care să adauge numărul de telefon și să dea și un like la pagina produsului de pe Baidu Tieba. Un fel de Facebook al lor, doar că vine în format de forum.

Ceea ce este ciudat și ce a atras atenția asupra evenimentului, este că mulți dintre așa numiții fani, făceau fotografii cu iPhone-ul produselor Samsung la lansarea Galaxy S6 din China, lucru care a ridicat destule sprâncene. Chiar în acele momente, un participant la eveniment a spus că a venit acolo doar pentru că a aflat de pe un micro-blog faptul că Samsung plănuiește să ofere cadouri participanților.

Evident că Samsung a infirmat aceste zvonuri, numind postarea celor de la Want China Times despre lansarea S6 din China lipsite de fundament și aiurite. Din păcate nu este prima oară când Samsung este acuzată de faptul că folosește tactici ieftine pentru a-și arăta… popularitatea. Aducem aminte incidentul din Taiwan când Samsung a angajat studenți pentru a posta comentarii negative la adresa HTC pe online. Iar în altă instanță dezvoltatorii de aplicații au fost plătiți pentru a promova Samsung pe Stack Overflow, o aplicație pentru dezvoltatori.

Cert este că, de cele mai multe ori, Samsung nu a fost implicat în aceste „dezastre”, cel puțin în mod direct, agențiile fiind cele care s-au întrecut în promovarea produselor Samsung, aceștia folosind tactici mai mult sau mai puțin „sănătoase”. Chiar dacă lansarea S6 din China a fost pe prima pagină a mai multor publicații, publicitatea, fie ea bună, sau proastă, este publicitate, nu?! Iar la sfarsitul zilei, Samsung are numai de câștigat. Sau nu?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button