ȘtiriTech&IT

Samsung confirmă data și lista dispozitivelor care primesc actualizarea One UI 6.1 cu Galaxy Ai

Samsung anunță disponibilitatea funcțiilor Galaxy AI  pe mai multe dispozitive Galaxy eligibile pentru actualizarea la One UI 6.1. Compania își propune astfel să ”democratizeze accesul la inteligența artificială mobilă”.

Actualizarea One UI 6.1 cu Galaxy Ai va fi disponibilă pentru seriile de telefoane Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 și tabletele din seria Galaxy Tab S9, urmând a fi implementată începând cu sfârșitul lunii martie.

Potrivit companiei sud-coreene, noul firmware armonizează experiența One UI cu funcționalitatea oferită pe dispozitivele  Galaxy S24 recent lansate, aducând-o la un standard și mai ridicat în ceea ce privește inteligența artificială mobilă, printr-o abordare hibridă care combină AI-ul de tip on-device cu soluțiile bazate pe cloud.

Samsung One UI 6.1

Scopul nostru cu Galaxy AI nu este doar să deschidem calea către o nouă eră a AI disponibil pe telefoane, ci și să facem AI-ul accesibil. Acesta este doar începutul pentru Galaxy AI, întrucât ne propunem să aducem experiența la peste 100 de milioane de utilizatori Galaxy până în 2024; vom contina să inovăm și să exploatăm posibilitățile nelimitate ale inteligenței artificiale mobile”, declară TM Roh, seful diviziei Mobile eXperience Business din cadrul Samsung Electronics.

Comunicare fără bariere

Mai mulți utilizatori Galaxy vor beneficia acum de caracteristicile Galaxy AI dezvoltate pentru a îmbunătăți comunicarea folosind ajutorul inteligenței artificiale. Acestea includ posibilitatea de a ajusta tonul mesajelor și de a traduce mesajele în 13 limbi diferite folosind funcția Chat Assist. Utilizatorii Galaxy vor putea experimenta și interacțiuni în timp real prin funcția Live Translate, care oferă traduceri vocale și textuale pentru convorbirile telefonice. Cu Interpreter, utilizatorii se pot angaja în conversații spontane cu localnicii în timpul călătoriilor, funcția split-screen generând traduceri text pentru conversațiile purtate în timp real.

Samsung One UI 6.1

Productivitate fără precedent cu One UI 6.1 și Galaxy AI

Integrarea Galaxy AI în ecosistem Galaxy vine să asiste îndeplinirea sarcinilor zilnice folosind tehnologii AI predictive. Dezvoltată în colaborare cu Google, funcția Circle to Search generează rezultate intuitive de căutare pornind de la simpla încercuire pe ecran a obiectului care te interesează. Funcționalitățile de organizare, precum Note Assist, permit utilizatorilor să creeze formate, să genereze rezumate și să traducă notițe, în timp ce Browsing Assist te ajută să rămâi la curent cu știrile primind rezumate generate din conținutul acestora. Transcript Assist poate transcrie sau rezuma înregistrările audio ale întâlnirilor/ședințelor la care ai participat.

Samsung One UI 6.1

Creativitate de neoprit

Actualizarea One UI 6.1 aduce o serie de instrumente AI care încurajează exprimarea creativă chiar și după realizarea unei fotografii. Prin intermediul funcției Generative Edit, smartphone-urile care suportă AI pot redimensiona, repoziționa sau alinia obiectele din fotografii. De asemenea, pot îmbunătăți cu ușurință orice fotografie cu ajutorul funcției Edit Suggestion . Acum nu mai este nevoie să filmezi slow-mo, noua funcție Instant Slow-mo putând genera cadre suplimentare pentru transformarea clipurilor filmate la viteză normală în clipuri slow-mo. Totul printr-o simplă apăsare prelungă pe imaginea clipului aflat în redare.

Pe lista noutăților Galaxy AI probabil subestimate intră și funcția de generare a imaginilor wallpaper cu ajutorul AI. Concret, trebuie doar să alegi din listă tipul de wallpaper de care ești interesat (cu animale, peisaje, arhitectură, abstracte) și să combini câteva atribute (ex. culoare, vreme, fabricat din) pentru a obține o imagine wallpaper personalizată.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button