ȘtiriTech&IT

Actualizarea One UI 6.1 aduce suport pentru streaming Bluetooth la mai multe dispozitive simultan

Samsung confirmă că tabletele și telefoanele eligibile pentru actualizare la One UI 6.1 primesc o funcție care-ți permite să faci streaming audio către mai multe dispozitive Bluetooth în același timp. Tehnologia se numește Auracast și a fost dezvoltată ca o modalitate de a permite conectarea în modul Bluetooth la aceeași sursă de semnal audio.

Spre exemplu, ești la o prezentare publică și ai vrea să asculți ce se discută direct prin căștile telefonului, eventual în formă tradusă dint-o limbă străină. Vei putea asculta muzică în avion sau în tren conectându-te direct cu căștile wireless, eventual, puse la dispoziție chiar de respectivul serviciu de transport. Sau, ai putea fi la o petrecere în aer liber, iar prietenii au venit cu mai multe boxe bluetooth. Dacă acestea sunt compatibile Auracast, le vei putea conecta pe toate simultan și folosi pentru a reda aceeași muzică.

Bine știut, sesiunile Auracast sunt marcate pe dispozitivul emitor, indicând faptul că acestea sub publice și pot fi ascultate de oricine intră în raza conexiunii Bluetooth. Odată pornită, o astfel de sursă audio este anunțată și pe dispozitivele vizitatorilor, conexiunea putând fi realizată printr-o simplă apăsare de buton sau acceptarea invitației de conectare apărută pe calea unui mesaj de notificare.

În plus protocolul de conectare Bluetooth LE cu suport LE Audio garantează folosirea eficientă a bateriei.

bluetooth auracast

Oferit mai întâi pentru dispozitivele Galaxy S24, suportul Auracast este pe cale să fie adăugat și telefoanelor/tabletelor de generație mai veche, cu condiția ca acestea să fie eligibile pentru a primi actualizarea One UI 6.1.

Informația strecurată într-un comunicat de presă ce anunță activarea suportului Auracast pentru căștile Galaxy Buds, include și o listă cu dispozitivele incluse în actualul val de actualizări One UI: Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Tab S9.

Tehnologia Auracast mai este suportată și cu televizoare Samsung de generație recentă (ex. lansate anul trecut) respectiv, căștile Galaxy Buds 2 Pro.

Odată ce va fi disponibilă în urma actualizării la One UI 6.1, noua funcționalitate va putea fi accesată din meniul Settings > Bluetooth > three-dot menu > Broadcast Sound Using Auracast.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button