ȘtiriTech&IT

Ce telefoane Samsung primesc actualizare la One UI 6.1

Ajunsă deja la majoritatea posesorilor de telefoane Galaxy eligibile, actualizarea One UI 6.0 reprezintă doar o etapă intermediară pe drumul către One UI 6.1, firmware-ul dezvoltat pentru Galaxy S24 conținând numeroase optimizări inovații bazate pe Galaxy AI, multe dintre acestea ajungând și la telefoane Samsung de generație anterioară.

Știm deja că One UI 6.0 nu a fost un update chiar atât de reușit, firmware-ul având tot felul de bug-uri și probleme de performanță, majoritatea utilizatorilor observând sacadări la tranzițiile prin meniuri și o diminuare a autonomiei bateriei. Toate acestea ar urma să fie rezolvate de actualizarea One UI 6.1 primul val de dispozitive eligibile urmând să primească noul firmware încă din săptămânile următoare:

  • Samsung Galaxy S23
  • Samsung Galaxy S22
  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy Z Fold 5 and Galaxy Z Flip 5
  • Samsung Galaxy Z Fold 4 and Galaxy Z Flip 4
  • Samsung Galaxy S21 FE
  • Samsung Galaxy A54
  • Samsung Galaxy A34

Reamintim că telefoanele Samsung de generație recentă primesc 4 ani de acces garantat la revizii majore de Android, la care se adaugă încă 5 ani cu acces la actualizări de securitate esențiale. Așteptările sunt ca Galaxy S24 să primească nu mai puțin de 7 ani actualizări de Android .Rămâne de văzut dacă Samsung va extinde această ofertă și la dispozitive de generația anterioară.

Cât despre telefoanele și tabletele Samsung eligibile pentru actualizare One UI 6.1, lista de mai sus va fi cu siguranță suplimentată în săptămânile și lunile următoare. În mod suspect, actuala listă neoficială exclude modelul abia lansat Galaxy S23 FE, împreună cu alte telefoane Galaxy A din generația actuală. Însă cel mai probabil este vorba de build-ul Android de testare, device-urile exceptate ratând doar actuala etapă de testare. Odată ce One UI 6.1 este anunțat oficial, Samsung va accelera cu siguranță programul de testare, incluzând mult mai multe dispozitive pe listă.

Deocamdată, pe surse aflăm că animațiile One UI 6.1 sunt mult îmbunătățite, cu accent pe creșterea framerate-ului și obținerea unor tranziții mai fine. Se pare că Samsung a eliminat și majoritatea efectelor de blur, identificate drept o cauză majoră pentru creșterea consumului de energie. Mai mult, animația de scalare a fundalului devine neliniară, iar wallpaper-ul se scalează mult mai mult decât pe iOS, făcând animația să pară mai vie.

O altă modificare este includerea unei animații „elastice”, folosită la deschiderea și închiderea aplicațiilor pentru obținerea unui efect mai dinamic.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button