ȘtiriTech&IT

Samsung ar putea aduce funcțiile Galaxy AI și pe Galaxy S22

Chiar dacă Galaxy S22 nu a ajuns pe lista dispozitivelor care primesc actualizarea One UI 6.1, Samsung explicând că chipsetul folosit nu este suficient de puternic pentru obținerea unei experiențe de utilizare satisfăcătoare cu noile funcții Galaxy AI, compania pare să fi revenit la gânduri mai bune.

Galaxy S22 urma să primească doar One UI 6.0, versiunea „lite” a firmware-ului rezervat pentru Galaxy S23 și alte dispozitive compatibile Galaxy AI. Însă potrivit dezvăluirilor făcute de CEO-ul TM Roh în presa sud-coreeană, Samsung lucrează la o „versiune hibridă” de firmware care să aducă unele dintre funcțiile Galaxy AI și pe dispozitive de generație mai veche.

Deocamdată nu există nicio garanție că asta se va întâmpla, cu atât mai puțin un calendar de actualizare. Însă declarația șefului Samsung vine să reconfirme promisiunea companiei de a asigura suport pe termen lung pentru dispozitivele din portofoliu. Potrivit lui Roh, limitările hardware reprezintă un obstacol major, însă ar putea să nu fie o provocare chiar insurmontabilă.

Galaxy AI TM Roh

Principala obiecție exprimată de Samsung ține de rezultatele nesatisfăcătoare obținute la accesarea funcțiilor AI care necesită procesare on-device. Astfel, este posibil ca implementarea hibridă să presupună mutarea anumitor etape de procesare pe serverele cloud.

Procesarea funcțiilor AI pe dispozitiv este de preferat, deoarece este mai rapidă și, de asemenea, elimină neajunsurile legate de confidențialitatea datelor. Dar, după cum notează Roh, există limitări hardware pe telefoanele mai vechi ce ar putea să nu permită acest lucru.

Pentru ca Samsung să transfere funcțiile AI în cloud este nevoie de investiții în infrastructura de servere, o cheltuială pe care compania sud-coreeană ar trebui să o fără un beneficiu imediat în ce privește creșterea vânzărilor de telefoane. Însă ar putea fi o investiție cu bătaie pe termen lung, ajutând la consolidarea reputației companiei și a loialității de brand.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button