Tech&ITȘtiri

Care telefoane Samsung rămân în urmă, carcasa fără ventilatoare care poate disipa 600W și atacul asupra Zona IT

Rezumatul săptămânii 8-14 mai

Mamă, ce mai săptămână tocmai a trecut! Ultimele 7 zile au fost pline de știri importante, dar și de evenimente mai personale. Dar până acolo, trebuie să începem cu începutul, și anume cu ceva subiecte interesante. Azi vorbim despre Samsung, o super carcasă care este și heatsink totodată, noua politică a YouTube iar review-ul săptămânii este dedicat pasionaților de fotografie.

Am menționat de Samsung așa că ar fi frumos să începem cu ei, și mai exact cu una dintre principalele lor surse de venit: telefoanele. Cum majoritatea mobilelor vândute sunt Samsung, este o șansă măricică să ai și tu unul, iar vestea că telefonul tău o idee mai vechi nu va mai primi actualizări este una pe care nu vrei s-o auzi. Ei bine, cu Android 14 la orizont, Samsung au ales să lase în urmă câteva modele mai vechi. Lista completă o găsești în articolul lui Marinake.

În continuare, vreau să vorbim și despre o super carcasă capabilă să îți răcească sistemul fără să îți bâzâie în urechi sunetul ventilatoarelor. Streacom este o firmă care nu se sfiește de la inovație, iar de data asta s-au întrecut pe ei înșiși. Carcasa menționată anterior, pe numele ei SG10, poate disipa 600w, adică un sistem cu Ryzen 7 7700 și RTX 4070, ceea ce nu-i puțin lucru. Mai multe detalii în articolul de aici.

YouTube este (și probabil va rămâne) platforma ideală dacă vrei să încarci videoclipuri pe internet. De-a lungul timpului, Google a adăugat tot felul de metode pentru a monetiza conținutul pe care creatorii îl încarcă acolo, iar reclamele sunt omniprezente de ani de zile. Bine, nu și dacă foloseai un program de tip ad blocker. Problema e că programele astea nu vor mai funcționa curând, mai multe detalii găsești în articolul meu.

Am zis în introducere să a avut loc și ceva mai personal săptămâna trecută. Probabil că mulți dintre voi știți de atacul pe care site-ul nostru l-a suferit, și vă mulțumim celor care ne-ați scris să ne atenționați. În urma atacului DDoS, colegul Tudor nu s-a putut abține și a analizat mai atent cauza, scopul și urmările „asediului”. Articolul îl găsești aici.

Și la review-ul săptămânii avem ceva cu adevărat special. HUAWEI P60 Pro este ocazia producătorului chinez de a-și etala măestria în creerea unui sistem de camere spectaculos pe un telefon. Are și minusuri? Bineînțeles, nici un telefon nu e perfect, dar dacă te interesează fotografia și vrei să renunți la vechiul tău DSLR, merită să îți arunci un ochi pe recenzie.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button