Tech&ITȘtiri

YouTube vrea să oprească folosirea extensiilor de tip ad-blocker

YouTube este o platformă grozavă. De ani de zile, site-ul celor de la Google reprezintă principalul hub pentru oricine vrea să încarce conținut video pe internet și orice schimbare sau modificare adusă acestui sistem afectează direct milioane de oameni. Astea fiind zise, am o veste proastă pentru amatorii de YouTube fără reclame.

Conform unui utilizator de pe Reddit, compania a început să testeze un sistem care blochează extensiile de tip ad-blocker. Până acum, dacă voiai să te uiți la YouTube pe PC fără reclame, fie trebuia să plătești abonamentul YouTube Premium, fie mergeai pe ruta mai puțin morală și foloseai o astfel de extensie. Programele astea se găsesc la tot pasul pe internet și aș fi chiar ipocrit să spun că sunt o porcărie, pentru că și eu folosesc așa ceva.

Dar se pare că YouTube a pus piciorul în prag. Mai precis, utilizatorul de pe Reddit care a descoperit chestia asta a atașat și un screenshot cu ceea ce pare a fi un nou pop-up care transmite un mesaj simplu: ori dezactivezi ad-blocker-ul, ori îți cumperi Premium. Această strategie o vedem de ceva timp pe multe dintre site-urile de pe internet, deci chiar mă mir că le-au luat celor de la Google atât timp să implementeze și ei așa ceva.

youtube-ad-blockers-not-allowed

Nu spun că este un lucru neapărat bun pentru utilizator, dar cum lucrez la ZonaIT (avem și un canal de YouTube în caz că nu știai :D) pot să înțeleg mai bine de ce platforma nu mai vrea să permită extensiile astea. Sigur, Google nu dă înapoi creatorilor de conținut toți banii, dar fiecare bucățică îi ajută pe cei care fac asta ca o meserie să facă content mai bun și mai profi, dar îi și motivează pe cei care fac asta ca hobby.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button