ȘtiriPC

Streacom a lansat o carcasă care poate disipa până la 600W fără ventilatoare

Țin minte că era o modă cândva, să ai PC-ul cât mai silențios. Da’ bine, p-atunci n-aveam procesoare și plăci video atât de puternice, iar cerințele termice erau mai ușor de îndeplinit. Și tot pe atunci auzeam prima dată de PC-uri fanless, iar astăzi, mulți ani mai târziu, am pus ochii pe Streacom SG10. Nebunii ăștia au creat o carcasă, care este cumva și cooler pasiv cu o capacitate de disipare a căldurii de până la 600W.

Noua carcasă – cooler este dezvoltată în parteneriat cu o companie numită Calyos. Ăștia din urmă sunt specializați în fabricarea de soluții de răcire avansate care folosesc tehnologia LHP (Loop Heat Pipe). Nu este primul rodeo pentru companie, care a încercat să lanseze ceva similar prin intermediul Kickstarter acum ceva timp. Proiectul a picat însă în obscuritate și producătorul avea nevoie de o mâna de ajutor. Și iat-o c-a venit, iar ce a rezultat este Streacom SG10.

Streacom SG10

Știu că cei 600W nu înseamnă mare lucru în 2023 – la naiba, dacă se supără puțin, o RTX 4090 poate să-ți sugă singură atâta curent. Dar nu toată lumea vrea high-end, la fel cum nu toată lumea vrea o cărămidă de juma’ de metru și 25kg plină de ventilatoare și lumini pe birou. Și sincer, într-o carcasă de genul, dacă îți bagi un Ryzen 7 7700 (ăla făr’ de X) și o RTX 4070 cred că ești fix acolo unde trebuie din punct de vedere al consumului și al temperaturilor.

Ce să mai? O nebunie de carcasă și cred că cei de la Streacom și Calyos au ceva special pe mână. Singura mea problemă este altă, și cred că deja știți unde bat cu asta. Prețul pentru o astfel de carcasă nu va fi mic, de aia sunt sigur. Sincer, mă aștept să o văd pe la 1.500 – 2.000 de lei, sume la care să v-o zic p-aia dreaptă, hai mă că parcă nu fâsâie așa tare ventilatoarele astea de pe sistemul de răcire cu apă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button