Tech&ITȘtiri

Încercarea Microsoft de a te face să folosești Edge, saga clipului video care dă restart telefoanelor Pixel și Xbox Game Pass în România

Rezumatul săptămânii 27 februarie-5 martie

It’s good to be back! După ce lunea trecută nu am putut să scriu rezumatul săptămânii dat fiind faptul că eram în Barcelona cu ocazia MWC 2023 (poți citi mai multe despre asta aici), acum a venit iar vremea să vă povestesc despre lucrurile interesante care s-au întâmplat în ultimele 7 zile.

Și vreau să încep cu tacticile din ce în ce mai „pe față” pe care Microsoft începe să le folosească ca să te convingă că ar trebui să renunți la Chrome în favoarea lui Edge. După nesfârșite mesaje cum că Edge e mai bun, alerte atunci când încercai să schimbi browserul implicit și așa mai departe, Microsoft a recurs acum la singura metodă testată care îi poate convinge pe oameni să își schimbe preferințele: banii.

Nu îți imagina că le lași un IBAN și începe Bill Gates să îți vireze bani de fiecare dată când deschizi Edge. În realitate, Microsoft îți oferă niște puncte cu care poți să îți cumperi gift card-uri atunci când folosești Edge Bar, un soi de widget care te ajută să cauți pe internet, powered by Bing bineînțeles. Dacă vrei să citești mai multe despre cea mai nouă încercare a Microsoft de acest fel, găsești articolul aici.

Acum vreau să vorbesc despre o problemă pe cât de serioasă, pe atât de ciudată. Telefoanele celor de la Google, cu precădere modelele Google Pixel 7 (și 7 Pro) și Pixel 6 (6Pro și 6A). Mai exact, s-a descoperit că un anume clip de pe YouTube putea să restarteze complet telefonul (mai multe detalii aici). Bineînțeles, cei de la Google s-au grăbit să rezolve problema și acum nu trebuie să îți mai faci griji dacă ai și tu un telefon Pixel.

Trebuie să fac o confesiune: deși am abonamentul Xbox Game Pass de mult, a trebuit să sar peste tot felul de obstacole pentru a o putea activa în România. Astfel, Microsoft crede că locuiesc undeva în zona rurală a Poloniei, pentru că până acum, Xbox Game Pass nu a fost disponibil și pe plaiurile mioritice. No more, pentru că, în sfârșit, avem și noi acces complet la probabil cel mai tare serviciu de acest fel de pe piață. Mai multe detalii despre acest subiect găsești în articolul lui Marinake.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button