ȘtiriTech&IT

Microsoft te plătește dacă folosești Edge în locul lui Google Chrome

Lăsați premiile să vină la mine!

O să încep prin a vă mărturisi ceva – de vreo două luni am făcut trecerea la Edge după ce Chrome a început să îmi facă numai probleme. Dar spre apărarea mea, am aflat abia acum de faptul că Microsoft îți dă și bani ca să faci fix aceeași mutare. Și treaba e cu atât mai frumoasă cu cât reclama din care afli de promoția asta îți apare pe pagina de download a browser-ului de la Google. Mai mult decât atât, aceeași reclamă îți spune și că oferta este limitată.

Continuând, vei alege Microsoft Edge drept browser prestabilit. Oferta este valabilă pentru un singur cont, preț de 14 zile de la momentul înregistrării.

Microsoft Edge Google Chrome
Sursă: Windows Latest

Și schema cu banii este reală… oarecum. Doar că nu are nicio treabă cu reclama în sine, ci cu o funcție experimentală a browser-ului. Dacă folosești Edge Bar, vei primi o notificare care te anunță că utilizarea regulată îți poate aduce carduri cadou gratuite. Care este faza cu bara asta? Păi simplu, folosește motorul de căutare Bing al celor de la Microsoft, pe care gigantul tech se tot chinuie să-l promoveze ca alternativă Google.

În ultima vreme am observat o activitate crescută în direcția promovării Windows și a aplicațiilor sale. Ba chiar „îi lăudam” pe ăștia de la Microsoft acum vreo lună când au dat drumul la reclame full-screen, iar acum vine și asta. Dar ce mi se pare cu adevărat stupid este modul în care reclamele astea apar tot în softurile companiei. Nu o să vezi reclamă la Windows pe Mac, sau la Edge pe Mozilla. În schimb, dacă ești utilizator vechi, vei primi reclame grămadă… așa, nu cumva să uiți softurile cui le folosești.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button