Tech&ITȘtiri

Săptămâna CES 2023 – Cele mai interesante lansări pe care le-am putut vedea în Las Vegas!

Rezumatul săptămânii 2-8 ianuarie 2023

Nici nu mai trebuie să zic că cel mai interesant lucru care s-a întâmplat săptămâna trecută în tech este CES 2023. Cea mai mare convenție de consumer electronics s-a încheiat ieri, iar mă bucur să spun că am văzut niște produse ingenioase, tehnologii noi care se anunță revoluționare și tot felul de servicii folositoare aruncate la grămadă for good measure. Avem destul de multe de vorbit așa că să-i dăm bătaie.

ASUS și-a etalat măiestria în laptopuri (atât de gaming cât și pentru profesioniști) în cadrul conferinței. De la modele cu cele mai puternice componente sub capotă până la ecrane… 3D?! Iar chestia asta din urmă mi se pare una dintre cele mai îndrăznețe funcții prezentate în ultima vreme. Dacă vrei să citești mai multe, găsești totul despre ASUS aici și totul despre ROG aici.

Avem noutăți și pe partea de desktop-uri, unde veșnica bătălie dintre Intel și AMD a ajuns la un alt nivel. Tabăra roșie a anunțat noua generație de procesoare cu tehnologia 3D V-Cache, care pentru un necunoscător nu înseamnă nimic, dar adevărul este că (în special pentru gaming) acest plus face o diferență substanțială. Pentru mai multe detalii și gândurile lui Marinake pe acest subiect dă click aici.

NVIDIA pare că au fost într-o ligă doar a lor când vine vorba despre lansări gândite să le facă viața mai ușoară streamerilor și creatorilor de conținut. Îmbunătățirile aduse sistemului NVIDIA Broadcast sunt spectaculoase iar upscale-ul care funcționează pentru orice tip de content este cu siguranță binevenit. Tudor a fost la CES și îi poți citi impresiile despre acest subiect aici.

Unul dintre telefoanele interesante de la CES 2023 a fost noul Lenovo ThinkPhone by Motorola. Practic, acest telefon este companionul perfect pentru laptopurile deja celebre care poartă numele de ThinkPad. Are tot felul de funcții folositoare, este construit ca un tanc și vine cu un procesor de vârf sub capotă, deci pachetul are potențial. Găsești mai multe detalii despre asta aici.

Dar CES 2023 nu este doar despre procesoare, laptopuri și plăci video. În ultimii ani, tot mai mulți producători de mașini au început să își arate modelele în cadrul conferinței, și mă bucur să spun că așa este și în cazul parteneriatului Sony-Honda. Afeela (așa cum este denumită noua companie) și-a prezentat primul model pe scenă și trebuie să recunosc că mi-a plăcut ce am văzut. Găsești mai multe detalii aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button