PC&ConsolesGamingȘtiriTech&IT

ROG prezintă la CES 2023 cele mai noi jucării pentru iubitorii de gaming

Ora exactă în gaming se dă la CES. Acolo, producătorii de laptopuri, monitoare și periferice își prezintă cele mai noi inovații ce țin de viteză, experiența de joacă și nu numai. Așa este și cazul ROG, care au ales să înceapă anul în forță cu niște lansări care mai de care mai interesante. De la laptopuri la periferice, haide să le luăm pe rând:

Laptopuri, laptopuri și iar laptopuri

Aici este categoria unde cei de la ROG au plusat serios. Vorbim de nu mai puțin de 10 modele de laptopuri care fac parte din 5 serii distincte. Sunt multe chestii de spus despre fiecare în parte și dacă le-aș descrie individual, acest articol ar avea dimensiunea unui review, așa că nu o să fac asta, ci o să trec prin revistă lucrurile cele mai importante.

În primul rând vreau să vorbesc despre ROG Strix SCAR 18 (G834), care este un adevărat mastodont. Are un ecran de 18 inch, cu rezoluție QHD și o rată de refresh de până la 240Hz. Laptopul ROG este echipat cu diferite plăci grafice din familia NVIDIA RTX 4000 (în funcție de opțiune) și dispune de o răcire îmbunătățită față de generațiile trecute.

a_group_photo_of_the_strix_g16_g18_displayed_in_different_positions_and_with_different_angles

Din aceeași familie mai fac parte și un model de 17 cât și un model de 16 inch, iar toate cele trei modele împărtășesc între ele componentele interne. Toate ecranele sunt dotate cu Dolby Vision HDR și NVIDIA G-SYNC pentru o experiență cât mai bună de joacă.

Următoarea serie de laptopuri despre care vreau să îți povestesc este ROG Zephyrus. Această serie este alegerea pentru gamerul care vrea să și lucreze câte ceva pe laptop. Astfel, toate modelele vin cu un ecran luminos și certificat Pantone, cu un aspect ratio de 16:10 și cu o baterie măricică de 76Wh. În ordinea numerelor de pe tricou, avem:

  • ROG Zephyrus G16 este echipat cu un procesor până la Intel Core i9-13900H din generația a 13-a și un GPU NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop cu un TGP maxim de 120 W, comutator MUX și NVIDIA Advanced Optimus.
  • ROG Zephyrus G14 integrează un procesor ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 Zen 4 și un GPU până la NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop cu un TGP maxim de 125 W, comutator MUX și NVIDIA Advanced Optimus.
  • ROG Zephyrus M16 are în echiparea de top un procesor Intel Core i9-13900H din generația a 13-a și un GPU NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop cu un TGP maxim de 145 W, comutator MUX și NVIDIA Advanced Optimus. Atât G16, cât și M16 oferă suport Thunderbolt™ 4.

ROG Flow X13 are un design convertibil, cu ecran rabatabil la 360°, care îi permite patru moduri de funcționare: laptop, tabletă, cort și stand și este o alegere bună dacă vrei să combini ușurința în utilizare a unei tablete cu capabilitățile și performanțele unui laptop obișnuit.

 

Și asta pentru că ROG Flow X13 este echipat cu un procesor AMD Ryzen 9 Zen 4 și un GPU NVIDIA GeForce RTX din seria 40 pentru laptopuri, deci nu vei duce lipsă de performanță atunci când ai nevoie de ea. Bateria de 75Wh este mare iar încărcarea rapidă la 130 este binevenită pentru un astfel de dispozitiv. Există și o variantă mai mare, pe numele ei Flow X16 dacă asta e ceea ce cauți.

Monitoarele noastre, cele de toate zilele

Dacă ai făcut și tu trecerea la măcar 144Hz pentru monitorul tău de acasă, atunci cu siguranță ai observat beneficiile unei rate de refresh mai mare. Dar acei 144Hz sunt nimic pe lângă ROG Swift Pro PG248QP, care este primul monitor de gaming cu rată de reîmprospătare de 540Hz.

Panoul este unul TN special, care oferă timpi de răspuns cu până la 60% mai rapizi față de panourile TN standard. Rezoluția este una relativ mică pentru zilele noastre (1080p) dar nici nu e ăsta scopul, și rezoluția mai mică este un sacrificiu pe care inginerii de la ROG au trebuit să îl facă pentru a atinge cei 540Hz de care acest model de 24 de inch este capabil.

Dar asta nu e tot. ROG Swift OLED PG27AQDM este primul monitor de gaming ROG OLED 1440p cu o rată de refresh foarte rapidă de 240 Hz și un timp de răspuns de 0,03 ms. Este prevăzut cu un strat de microtextura anti-reflexie care reduce reflexiile și are o dimensiune de 27 de inch. Culorile sunt vii și contrastul este incredibil grație tehnologiei OLED iar tot felul de optimizări software făcute în spatele cortinei asigură o imagine cât mai bună.

Plin ochi de periferice

Probabil categoria mea preferată din această listă, perifericele anunțate de ROG sunt cu adevărat interesante. Mouse-ul wireless de gaming ROG Harpe Ace Aim Lab Edition a fost creat pentru concurenții sporturilor electronice și profesioniștii aspiranți din lumea jocurilor. Proiectat pentru gaming-ul competitiv de tip FPS, acest mouse ultra-ușor de 54 de grame, cu formă ambidextră, a fost dezvoltat împreună cu profesioniștii din domeniul sporturilor electronice de la Aim Lab (unul dintre cele mai folosite programe de antrenament). Este wireless și switch-urile ROG Micro sunt foarte rezistente și tactile.

ROG Hone Ace Aim Lab Edition este un mouse pad de dimensiuni mari pentru jocuri. Are o suprafață de pânză hibridă care permite o frecare optimă, un nano-capac de protecție care respinge apa, uleiul și praful, precum și o bază din cauciuc moale antiderapant cu o cantitate potrivită de spumă pentru confortul în timpul jocurilor.

ROG Azoth este tastatura pasionatului de DYI, pentru că este una dintre cele mai customizabile tastaturi pe care eu le-am văzut vreodată. Este o tastatură wireless în format 75% care oferă designul de montare cu garnitura de silicon inclusă, comutatoarele mecanice ROG NX cu amortizare în trei straturi, interschimbabile în timpul funcționării și prelubrifiate din fabrică, stabilizatoarele de tastatură ROG, capacele de tastatură ROG PBT doubleshot și kitul de lubrifiere a comutatoarelor inclus în pachet.

Toate astea arată foarte bine, și trebuie să recunosc că abia aștept să testăm și noi unele dintre aceste produse. Încă nu avem date oficiale de lansare pentru ele, dar cred că e sigur să spun că le vom putea cumpăra de la raft în prima jumătate a acestui an.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button