ReviewsPCRSS PaginaDeMediaTECH

Review Kingston Fury Renegade RGB – Există viață după HyperX

Kingston este un nume recunoscut pe piața memoriilor de calculatoare, dar pentru mult timp, producătorul s-a remarcat prin gama de produse HyperX. Însă la începutul acestui an, brand-ul a fost vândut către HP pentru nu mai puțin de 425 de milioane de dolari. Această suma a acoperit doar catalogul de periferice, astfel compania mamă a rămas cu celelalte produse, iar acum vedem că există viață și după HyperX.

Am pus mâna pe un set de memorii Kingston Fury Renegade RGB, unele dintre primele modele care nu sunt lansate sub brandul HyperX. Iar la prima vedere, cam asta este singura diferență. Așa că am decis să arunc o privire mai atentă la ele pentru a vedea dacă s-a mai schimbat ceva, în afară de branding. Cât despre seria din care face parte acest kit, opțiunile sunt vaste, iar modelele cu iluminare RGB urcă până la o frecvență de 4.600MHz, în timp ce modelele non-RGB ating viteze uluitoare de până la 5.333MHz.

Kingston Fury Renegade RGB – Specificații și design

Setul de memorii pe care l-am primit vine în configurație 2x 16GB la frecvența de 3.600MHz cu latențe CL16. Dacă vă mai amintiți, fix aceeași configurație o aveau și memoriile Crucial despre care am vorbit acum o săptămână, doar că setul de Kingston Fury Renegade RGB, după cum spune și numele, vine cu ceva extra: iluminare RGB. Dar haideți întâi să vedem specificațiile:

Capacitate 32GB (2x 16GB)
Frecvență 3.600MHz
Latență CAS 16
Latențe 16-20-20
Voltaj 1.35 V

Kingston Fury Renegade 32GB 3600MHz

Din păcate, Fury Renegade RGB vine într-o singură variantă de culoare, cu heatsink-uri negre. Iar într-o perioadă a evoluției componentelor unde mulți producători oferă diferite culori, cei care vor să-și facă un build alb spre exemplu, nu vor aprecia foarte mult singura opțiune de la Kingston. Însă există posibilitatea de a alege un kit cu sau fără RGB (în funcție de preferințe) iar mulți utilizatori vor aprecia că pot pune mâna pe un kit arătos, fără iluminare.

Înălțimea memoriilor este de 42.2mm, ceea ce nu va reprezenta o problemă atunci când vrei să instalezi un cooler pe aer. Design-ul rămâne și el același ca pe kit-urile lansate sub brandul HyperX, cu un model metal pe metal. Iar dacă ești fan al iluminării RGB, aceasta vine sub forma unei bare din plastic cu un model geometric. Chiar dacă nu arată la fel de bine ca și unele modele de la competiție, măcar cei de la Kingston și-au dat silința și au integrat un pattern, alături de logo-ul Fury.

Controlul iluminării se realizează prin intermediul softului Fury CTRL, iar dacă nu vrei să mai instalezi încă o aplicație pe calculator, poți oricând să controlezi iluminarea memoriilor cu ajutorul softului plăcii de bază, dacă aceasta are unul. Eu am încercat cu ajutorul RGB Fusion de la Gigabyte și a funcționat fără probleme.

Kingston Fury Renegade 32GB 3600MHz

Echilibrul perfect

Platforma pe care am testat aceste memorii este din nou construită cu un procesor AMD. Este vorba despre un AMD Ryzen 9 3900X, alături de o placă de bază GIGABYTE X570S AERO G. Deși procesorul face parte din generația precedentă, suportul pentru memoria RAM nu diferă foarte mult. Unde generația Ryzen 5000 suportă FLCK până la 2.000MHz pe plăci de bază mai răsărite, viteza recomandată este în continuare de 1.800MHz, ceea ce se traduce în 3.600MHz când vorbim despre RAM.

Kingston Fury Renegade RGB se situează fix acolo, cu un profil D.O.C.P. la 3.600MHz și latențe 16-20-20. În articolul precedent despre memorii am explicat cum acestea afectează performanța în gaming a procesoarelor Ryzen și am spus și atunci că orice este peste aceste specificații, nu aduce îmbunătățiri notabile, mai ales pentru diferența de preț pe care trebuie s-o plătești pentru un kit mai rapid.

Kingston Fury Renegade 32GB 3600MHz

În această situație, cred că prețul ar trebui să fie cel care influențează decizia de cumpărare, iar Kingston stă foarte bine la acest capitol. Am putut găsi un kit de Fury Renegade RGB fix ca cel pe care îl avem și noi la EvoMag, iar prețul este de 957.99 de lei la momentul redactării acestui material. Asta plasează acest set de memorii în aceeași plajă de preț cu modele precum Crucial Ballistix-urile de săptămâna trecută. Iar unde acelea ofereau latențe ceva mai relaxate, aici primim iluminare RGB.

Pentru un sistem mid-range, sau chiar high-end, nu ai nevoie de mai mult decât îți pot oferi aceste memorii. Ai 32GB care încă pot fi considerați mai mult decât îți trebuie în 2021, specificații ok care se încadrează în cerințele platformelor AMD Ryzen, iluminare RGB dacă ești fanul hardware-ului de acest fel și un preț corect. Ca puncte slabe aș putea să mă leg de lipsa de varietate când vine vorba de culoare și de iluminarea RGB, care deși prezentă, pălește în fața altor modele.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button