PCȘtiri ITTECH

Radeon RX 590 apare din nou

Mai știți cum tot apar zvonuri și informații de tot soiul despre un posibil Radeon RX 590, sau alte plăci video Radeon, în ultima vreme? Eh, azi apare încă o veste despre Radeon RX 590.

Cel mai nou zvon vine din două direcții diferite, una dovedind spusele cu imaginea pe care o vedeți mai sus de pe cutia plăcii video, și cu cea de mai jos.

rx 590Pe lângă informațiile acestea, care erau oarecum deja cunoscute din fiecare alt zvon de până acum, vine și o dată de lansare pentru RX 590. Noua placă video ar trebui să fie lansată luna viitoare, în ziua de 15 noiembrie, iar prețul său ar fi în jur de 2099 yuan. Tradus în ceva local, ar fi cam 265 de euro, așa că în jur de 1300 de lei pe la noi, dacă nu intervin taxe, impozite, surprize și toate celelalte.

Placa video n-ar trebui să ofere un mare salt de performanță, fiind vorba în esență de o micșorare a lui RX 580 la 12 nanometri, care practic e mai mult o optimizare decât o micșorare. Sporul de putere față de varianta sa anterioară ar trebui să fie între 10 și 15%. În funcție de cum se va descurca seria 1060 care folosește GDDR5X, am putea vedea încă o luptă acerbă pe acest sector, chiar dacă hardware-ul efectiv este vechi deja de aproape 2 ani de zile.

[Overclock 3D 1 și 2]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button