PCȘtiri ITTECH

Un nou Radeon Vega apare testat în FF15

Tot nu știm cu siguranță ce plănuiește AMD cu plăcile sale video, dar este cert că plănuiește ceva, pentru că un nou model de Radeon Vega și-a făcut apariția în baza de date a benchmark-ului lui Final Fantasy 15.

Modelul cu pricina se numește 66AF:C1, ceea ce înseamnă că face parte din seria Radeon Vega 20. Știm asta pentru că numele de cod cu pricina a fost adăugat în driver-ul de Linux încă din luna aprilie. Țin să menționez din nou că Vega 20 nu este mai mic decât Vega 64 sau 56, așa cum ar fi Vega 8. AMD are denumiri confuze pentru GPU-urile efective, deoarece seamănă prea mult cu seriile de GPU-uri. Acest model de placă video care a fost găsit în acest benchmark ar face parte din generația următoare.

Ca performanță este îngrămădit undeva între un GTX 1070 Ti și un GTX 1080, iar în unele dintre teste pare a fi chiar la același nivel cu un Frontier Edition. Nu există informații concrete despre ce fel de placă video ar fi vorba. Ar putea fi o variantă de testare a unui model făcut pe 7nm, ar putea fi micșorare pe 12nm a unui model existent, ar putea fi un model Instinct pe care cineva l-a îngrămădit într-un PC pe care era instalat acest benchmark.

Cert este că AMD lucrează la plăci video noi și poate vom vedea ceva competitiv pe piață în curând. Chiar dacă performanța nu va spulbera un RTX 2080 Ti, putem măcar să sperăm că prețurile pentru ceea ce oferă vor fi suficient de bune încât să mai tempereze creșterea scăpată de sub control a costului plăcilor video din ultimul an. În special acum că a încetat mania minatului.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button