PCȘtiri ITTECH

Detali despre Radeon RX 590

Zvonurile încep să prindă ceva mai mult contur, făcându-și apariția un semn destul de concret că un Radeon RX 590 există, în aceeași bază de date cu teste a lui Final Fantasy 15 ca de zilele trecute.

Această placă pare de parcă va fi tocmai ce zvonurile spuneau, o variantă ușurel micșorată a lui Radeon RX 580. Rezultatele testelor indică un spor mai mare de performanță față de saltul pe care l-am văzut de la RX 480. Tot nu suficient cât să justifice un upgrade dacă aveți o asemenea placă, dar măcar este ceva. Conform zvonurilor anterioare, placa video este bazată pe varianta de 12nm a lui Polaris. De ce nu un Vega mai mic de 12nm? Probabil pentru că AMD nu are o linie de producție pentru o astfel de variantă de Vega și posibil nu consideră că ar oferi un beneficiu sesizabil peste Polaris încât să justifice investiția.

amd radeon rx 590

Dacă vă temeți că asta va fi tot ce are de oferit AMD pe segmentul plăcilor video în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, nu vă temeți, pentru că Lisa Su a dezvăluit că segmentul high-end nu va fi ignorat.  Nu a oferit detalii despre când nu va mai fi ignorat, sau cu ce. Probabil va fi un Navi, probabil va fi pe 7 nanometri, probabil va fi în 2019.

Până atunci, stăm, așteptăm, ne întrebăm cum se face că după ce mania minatului s-a dus pe apa sâmbetei prețurile la plăci video au ajuns la un nou record istoric, și apoi răbdăm din nou.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button