PCTECHTech&IT

Radeon RX 590 apare în 3DMark

Tot zburdă zvonuri despre noi plăci Radeon de câteva săptămâni, conform unuia trebuia să avem deja un RX 670 de săptămâna trecută. Iar astăzi avem unul care indică posibilitatea lansării unui RX 590 în curând.

De  această dată zvonul vine dintr-o listare găsită prin 3DMark Time Spy a unei plăci video necunoscute, a cărui driver o identifică drept un Radeon RX 590. Trebuie subliniat asta, aplicația o vede pur și simplu ca Generic VGA, ceea ce este destul de normal pentru o placă video încă nelansată. Nu este prima dată când această placă video își face apariția, fiind menționată și într-o listare a produselor producătorului HIS.

Placa video cea nouă nu ar fi cine știe ce mare surpriză în ceea ce privește hardware-ul. Radeon RX 590 ar fi mai mult sau mai puțin doar un RX 480/580 construit pe 12 nanometri, cu o frecvență de 1545Mhz. Este un spor sesizabil față de varianta standard, dar nu va fi tocmai ceva care să rupă gura târgului. În special dacă placa va fi lansată sub numele acesta, existând așteptări că dacă ceva se termină cu 90 în coadă va fi mult mai puternic decât seria cu 8o în coadă.

AMD Radeon RX 590Ce exact va face AMD nu este clar, tot fiind zvonuri că ba urmează o serie 600 bazată pe Polaris, ba urmează să continue seria 500 cu GPU-uri mai consistente. Concomitent a fost lansată și o nouă variantă de RX 580 în china, care are aceleași caracteristici ca un RX 570, pentru că nu era deja suficientă confuzie pe piață.

Deocamdată compania nu a dezvăluit planurile sale pentru sectorul dedicat publicului larg, dar pe partea de stații de lucru se va trece la 7 nanometri anul acesta.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button