PC

Intel va anunța a 8a generație de procesoare Core pe 21 august

Intel a făcut recent un anunț despre un anunț pe care-l va anunța abia pe 21 august. Trebuie să-ți placă marketing-ul! În ultimii ani, Intel ne-a obișnuit cu un calendar consistent al lansărilor. Cu excepția lui Broadwell, care a suferit o întârziere, Intel a lansat în fiecare an în sezonul vara/toamnă o nouă generație de procesoare. Și încă de la întâlnirea pe care au avut-o cu investitorii, compania a anunțat că ar trebui să ne așteptăm ca a 8a generație de procesoare Core să sosească pe piață în a doua jumătate a acestui an.

Oficial, Intel nu a mai publicat de ceva vreme un plan nou de dezvoltare a arhitecturii, dar sperăm acest lucru să se schimbe pe data de 21 august. Se știe deja că generația a 8a de procesoare va purta numele de Coffee Lake și reprezintă următorul pas pe scara evoluției, după Skylake și Kaby Lake. La fel ca și predecesorii săi, Coffee Lake va fi construit pe tehnologia de 14nm. În afară de aceste informații generale, sunt puține lucruri pe care le știm concret despre noua arhitectură. V-am informat în trecut că seria 200 de plăci de bază nu este compatibilă, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o nouă generație de chipseturi, din seria 300.

Rămâne de văzut cu ce platformă va da startul Intel, dacă vor fi lansate întâi procesoarele de desktop, sau vor apărea primele cele de pe dispozitivele mobile. În mod tradițional, Intel pornește cu procesoarele mobile, iar a 7a generație (Kaby Lake) nu a făcut excepție. Lucrurile s-ar putea schimba totuși, ținând cont de faptul că producători de plăci de bază (precum ASRock) deja au confirmat noile procesoare de desktop, iar la sfârșitul lunii avem lansarea lui Skylake-X.

Nu știm exact nici când se vor lansa noile procesoare. Până acum Intel își făceau anunțurile de acest gen la IDF (Intel Developer Forum), o conferință pe care însă Intel a preferat să o anuleze pentru acest an.
Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button