PC

Noi detalii despre platforma Intel Coffee Lake

Procesoarele Coffee Lake sunt incompatibile cu plăcile de bază pe socket 1151 existente, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o nouă generație de chipset-uri, din seria 300.

Recent și-au făcut apariția pe internet fișe care descriu capabilitățile noilor chipset-uri care vor fi folosite la plăcile de bază menite să suporte procesoarele Coffee Lake. Validitatea acestor leak-uri nu poate fi verificată deocamdată, dar nu par a fi genul de lucruri pe care cineva ar sta să le falsifice, din moment ce nu prezintă informații uluitoare.

O veste bună va fi păstrarea celor 24 de conexiuni PCI-Express 3.0 care au fost introduse cu seria Z270. Asta înseamnă că vă puteți aștepta ca plăcile de bază Intel high-end să ofere în continuare conectivitate foarte bună.

Mai interesant de atât este apariția mențiunii unui Kaby Lake Refresh, alături de Coffee Lake pe noua platformă. Din moment ce procesoarele Coffee Lake cunoscute până acum vor avea 6 nuclee, este posibil ca cele mai modeste încă să mai fie bazate pe Kaby Lake. Asta sau pur și simplu se referă la faptul că chipset-ul este un refresh al celui menit pentru procesoarele Kaby Lake. În total vor fi 6 modele diferite de procesoare în momentul lansării, toate având 4 sau 6 nuclee.

Asta nu înseamnă că modelele cu 2 nuclee dispar cu totul, pentru că reapar la următorul salt. Cannon Lake va aduce propriul său chipset, ce va menține compatibilitatea cu procesoarele Coffee Lake, oferind modele cu 6, 4 și 2 nuclee. Această variantă a platformei va adăuga o componentă audio programabilă mult mai serioasă față de ce avem acum, suport pentru USB 3.1 Gen 2, Wireless AC integrat, suport pentru un controller SDXC 3.0 și pentru Thunderbolt 3 cu Displayport 1.4. Sunt adăugate și ceva funcții noi de management al consumului.

Conform graficelor, Cannonlake va fi disponibil de la începutul anului viitor, iar Coffee Lake va ar trebui să fie lansat de anul acesta.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button