PC

Detalii despre procesoarele Intel i9 de top

Chiar înainte de lansarea pe piață a modelelor competiției sale, Intel a dezvăluit detalii complete despre procesoarele din seria i9 asupra cărora încă mai aplana un aer de mister.

Modelele cu pricina sunt cele cu 12, 14, 16 și 18 nuclee, despre care nu se știa clar până acum un detaliu foarte important, și anume frecvența fiecărui procesor în parte. Misterul este acum elucidat, așa că vă puteți aștepta ca modelul de top, i9 7980XE, să aibă o frecvență de bază de 2.6GHz pentru toate cele 18 nuclee ale sale, dar cu un mod Turbo ce va duce măcar o parte mică din acele nuclee până la 4.4Gz. În funcție de încărcătură și de limitele termale, acest procesor poate opera la frecvențe mult mai mari față de viteza de bază, mulțumită tehnologiei Intel Turbo Boost.

Povestea se repetă pentru modelele celelalte. i9 7960X, i9 7940X și i9 7920X vor putea atinge 4.4GHz cu măcar un nucleu, poate chiar două, câteva dintre ele vor putea atinge 4.2GHz sau chiar 4.3GHz, iar frecvențele lor de bază variază între 2.8 și 3.1GHz.

În cazul în care vă întrebați și cam cât ar costa aceste procesoare, probabil ar fi bine să luați loc, fiindcă cel mai scump dintre ele costă 2000 de dolari, iar modelul cu 12 nuclee costă 1200 de dolari.

Procesoarele Intel i9 vor fi disponibile de la sfârșitul lunii, în cazul modelului cu 12 nuclee, urmând ca celelalte să ajungă pe piață spre finalul lui septembrie.


[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button