PC

Procesoarele Intel Coffee Lake vor avea nevoie de plăci de bază noi

Știrea a venit inițial de la un tweet. La întrebarea unui utilizator, ASRock a confirmat că plăcile de bază actuale nu vor fi compatibile cu noua serie de procesoare.

Nu, seria de procesoare Coffee Lake nu este compatibilă cu seria 200 de plăci de bază.

Au fost foarte multe zvonuri răsărite pe internet în ultima vreme legate de noua generație de procesoare Intel. De la cele care ar părea ca fiind credibile, până la cele care sunt niște minciuni sfruntate ce pot fi recunoscute de la o poștă. Din păcate, acest zvon a fost deja confirmat de firma care scris respectivul mesaj. Este vorba despre ASRock, iar mesajul a venit de pe un cont de Tweeter de pe care (până acum) ultimul tweet a fost scris în aprilie. Între timp mesajul a fost șters, dar Tom’s Hardware are o captură de ecran cu el. Îl afișăm și noi aici, acordând credit redacției Tom’s Hardware pentru poză:

În caz că mai exista vreun dubiu, Tom’s Hardware au obținut între timp confirmarea din partea ASRock. Deși această informație s-a scurs în presa de specialitate înainte de vreme, este totuși adevărat: Coffee Lake nu va fi compatibil cu plăcile de bază care au un chipset Intel din seria 200.

Suntem destul de departe de momentul în care Coffee Lake va fi lansat. Așadar în afară de această informație, sunt puține alte lucruri care se știu cu certitudine. Este construit pe 14nm, Intel fiind la a treia revizie a acestei arhitecturi. Se presupune că modelele destinate publicului larg vor avea 6 nuclee, pentru a concura cu modelele Ryzen lansate recent de AMD. Compania a anunțat la Computex seria de procesoare pentru Coffee Lake, când au și prezentat un laptop care rula pe un procesor din a 8a generație. Intel se laudă cu un spor de performanță față de versiunea anterioară de 30%. Măsurătoarea nu este însă una foarte relevantă, deoarece este efectuată înainte de a avea un produs finit. De asemenea, comparația a fost făcută cu o generație anterioară care avea mai puține fire de lucru.

Pentru cei care nu digeră tehnologie pe pâine la micul dejun și pentru a evita orice confuzie, amintim că seria 200 de la Intel este formată din chipset-urile B250, Q250, H270, Q270, Z270 și X299.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Intel va anunța a 8a generație de procesoare Core pe 21 august – Informații din tehnologia reală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button