Tech&ITTelefoane

Huawei lansează un smartphone pliabil mai accesibil

Din punctul meu de vedere, problema cea mai mare a pliabilelor existente deja pe piață este prețul. Înțeleg că încă vorbim de o tehnologie relativ nouă, costurile de dezvoltare sunt mari, balamalele sunt complicate, dar încă de când am văzut primul Samsung Galaxy Fold în 2019 aștept momentul când această tehnologie, ca toate celelalte, va ajunge să coste mai puțin și să fie disponibilă mai multor oameni.

Ei bine, se pare că Huawei face primul pas în această direcție. La o conferință a producătorului chinez care a avut loc zilele astea, pe scenă a fost prezentat Huawei Pocket S, un pliabil asemănător lui Huawei P50 Pocket sau Samsung Galaxy Z Flip 4, în sensul că e vorba despre un dispozitiv clamshell.

huawei pocket s

Dar ce zic, asemănător? Șasiul și balamaua sunt mai mult sau mai puțin identice cu cele de pe P50 Pocket, iar asta este o veste excelentă, pentru că P50 Pocket este cel mai solid pliabil pe care am pus mâna până acum. Avem același display de 6,9 inch OLED, la rezoluția de 2790 pe 1188 de pixeli, cu un refresh rate tot de 120Hz. Deci la partea asta stăm bine. Ma bucur să văd că ecranul, unul dintre cele mai importante lucruri la un telefon, este de primă clasă. Desigur, faptul că Huawei deja a dezvoltat și fabricat aceste ecrane este principalul motiv pentru care le vedem și într-un dispozitiv ceva mai ieftin, dar asta nu înseamnă că nu e un motiv de laudă.

Unde lucrurile nu mai stau așa bine este la capitolul chipset. Snapdragon 778G este creierul acestui telefon, deci vorbim despre performanță mai slabă cu până la 50% față de Snapdragon 888 care stă la baza lui P50 Pocket, dar nu e ceva nemaivăzut pentru telefoanele care nu sunt gândite să fie vârfuri de gamă. Bineînțeles, ca și în cazul P50 Pocket, chipset-ul nu beneficiază de conectivitate 5G.

O altă diferență notabilă sunt camerele. În timp ce principala de 40MP cu f/1.8 și ultrawide-ul de 13MP cu f/2.2 sunt aceleași, pe Pocket S nu vei găsi camera de 32MP Ultra Spectrum, care oricum nu era folositoare la prea multe lucruri.

De menționat este faptul că, la fel cum au făcut inițial și Motorola cu noul lor RAZR, Huawei au lansat acest telefon doar în China, momentan, așa că nu știm cât va costa în România. Mai mult, nu avem nici certitudinea că producătorul chinez va lansa modelul ăsta și în alte regiuni, dar considerând faptul că P50 Pocket a fost lansat și în Europa, cred că e safe să credem că vom apuca și noi să punem mâna pe noul pliabil mai accesibil.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button