Tech&ITTelefoane

Huawei Mate 50 Pro câștigă titlul de cea mai bună cameră de pe un telefon

Smartphone-ul producătorului chinez surclasează Pixel 7 Pro și iPhone 14 Pro

Huawei Mate 50 Pro a înregistrat cel mai mare scor din istoria site-ului DXOMARK când vine vorba de camerele foto. Publicația i-a acordat 149 de puncte, cu două mai mult față de locul secund în clasament. Astfel, putem spune că avem de-a face cu cea mai bună cameră de pe un telefon mobil disponibilă acum. Vreau să menționez și faptul că scorul record are la bază mai multe categorii, de la performanța în lumină slabă la capabilitățile de zoom. Să le luăm pe rând.

În primă fază vreau să vorbesc despre acea funcție de diafragmă variabilă, care se pare că i-a conferit lui Huawei Mate 50 Pro avantajul când vine vorba de focusul mai multor subiecți într-un singur cadru și pozelor făcute noaptea. Pentru amândouă categoriile, Mate 50 Pro a obținut scorul maxim acordat de site.

Expunerea corectă și balansul de alb au reprezentat alte calități puternice ale telefonului, iar publicația DXOMARK a lăudat din plin autofocus-ul de care este capabil Huawei Mate 50 Pro. Mai mult, și bokeh-ul care arată natural fac din acest telefon liderul industriei când vorbim despre pozele portret.

huawei mate 50 pro dxomark

O categorie unde Huawei Mate 50 Pro nu a stat la fel de bine este preview-ul pe care aplicația de cameră ți-l arată înainte să faci o poză. De cele mai multe ori, rezultatul final este foarte diferit de ce vezi tu înainte să apeși butonul. O altă categorie unde Mate 50 Pro s-a prezentat mai slab este timpul de expunere, în special în condiții de contrast ridicat. Din momentul în care apeși pe butonul de capture să faci o poză, durează cam o jumătate de secundă până când telefonul capturează imaginea, ceea ce înseamnă că vei pierde momentul perfect iar poza nu va ieși cum trebuie.

HUAWEI Mate 50 Pro este disponibil spre vânzare pe Huawei Store la prețul recomandat de 5999 lei (varianta Black) și 6499 lei (varianta specială din piele vegană Orange), iar recenzia noastră o găsești aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button