ReviewsTECHTelefoane

Motorola RAZR 2022, un pliabil performant și cu personalitate (review)

Competiția în domeniul telefoanelor cu ecran rabatabil, așa numitele flip phones, devine tot mai aprinsă, și asta, consider eu, este un lucru bun. Poate că o să fiu catalogat drept lunatic, dar eu consider că telefoanele de acest tip sunt viitorul. De ce? Pentru că îmbină practicalitatea unui ecran mare cu cea a unei dimensiuni reduse pentru telefon.

În acest context, Motorola au fost consecvenți: practic ei au fost inițiatorii conceptului clamshell design încă de pe vremea când telefoanele erau orice, doar smart nu. Vestitul RAZR V3 a fost un adevărat fenomen la vremea lui, așa că cei de la Motorola aveau cumva o datorie morală să își continue proiectul acesta „de suflet”.

Motorola RAZR V3i
Motorola RAZR V3i

Și s-au achitat de această datorie: în 2019, au anunțat primul lor smartphone cu ecran rabatabil în stil flip, lansându-l doar câteva luni mai târziu, în februarie 2020. Eleganța proverbială a lui Motorola V3 a fost punctul de plecare pentru prima versiune smart a lui RAZR. Samsung, pentru realizarea primului lor telefon Flip, nu au avut această „moștenire”, pornind cu o foaie albă în ceea ce privește designul.

A reprezentat acest aspect un avantaj pentru vreunul din producători? Dacă mă întrebați pe mine, abordarea Samsung a fost corectă, mai ales uitându-ne la modelul pe care îl analizăm azi, Motorola RAZR 2022. Acesta a eliminat „bărbia” care era laitmotivul celorlalte RAZR, apropiindu-se de un design mai conservator.

Dar să mergem mai departe de telefoanele cu butoane fizice. Următoarea versiune a lui RAZR, lansată în septembrie 2020, venea cu o formă și dimensiuni identice la ecrane, cu un design mai elegant (mai puțin în zona balamalelor, dacă mă întrebați pe mine) și cu performanțe mai bune date de chipsetul actualizat. Dar aici ne lovim de a doua alegere a Motorola cu privire la conceptul de telefon cu ecran pliabil, din nou o abordare pe care eu o consider greșită strategic: primele două RAZR cu ecran pliabil aveau chipseturi mid-range, cu performanțe mediocre, puse pe telefoane care nu aveau încă cum să fie foarte ieftine, datorită constrângerilor tehnice legate de rabatarea telefonului.

Motorola RAZR 2019 și RAZR 5G
Motorola RAZR 2019 (stânga) și RAZR 5G (dreapta)

Mai pe românește, cei de la Motorola au pus chipset-uri mediocre pe telefoane cu preț (și aspect) premium, spre deosebire de Samsung, care au înțeles faptul că nu pot să vină în fața consumatorului cu un telefon rabatabil cu performanțe meh la un preț de peste 750 de euro. Cei de la Samsung, în opinia mea, au ales corect să meargă all-in cu chipsetul de pe Flip-uri. Da, când prețul construirii telefoanelor cu ecran rabatabil va scădea suficient de mult, un Flip, un Pocket sau un RAZR cu chipset mid-range la un preț de, să zicem, sub 3000 de lei ar fi un super-hit, dar încă nu suntem acolo.

Până atunci însă, alegerea celor de la Motorola a lăsat primele două RAZR-uri într-un dezavantaj clar față de Flip sau P50 Pocket. Și dacă designul este un o chestiune de gusturi, cifrele nu mint. Iată o comparație între primele două RAZR rabatabile și primele două Flip-uri rabatabile, lansate în aceeași perioadă.

Telefon Chipset Geekbench Single Core Geekbench Multi Core
Motorola RAZR 2019 Snapdragon 710 381 1414
Motorola RAZR 5G (2020) Snapdragon 765G 593 1764
Samsung Flip Snapdragon 855+ 749 2610
Samsung Flip 5G (2020) Snapdragon 865 970 3220

Dar se pare că Motorola a luat notă atât de cifrele astea, cât și de cele de vânzări. Rezultatul? Motorola RAZR 2022, un smartphone care vine și dă peste cap toate deciziile conceptuale luate de Motorola până acum. Astfel, RAZR 2022 are un design fără bărbie iar chipsetul folosit este cel mai puternic disponibil la momentul actual pe Android, și anume Snapdragon 8+ Gen 1. Hai să vorbim un pic despre design, ca mai apoi să vedem și ce poate din punct de vedere tehnic.

Designul lui Motorola RAZR 2022 este tot unul curajos, dar renunță la multe din obiceiurile care îl făceau neatrăgător

Motorola nu s-a temut niciodată să inoveze în ceea ce privește designul. RAZR 2022 este un bun exemplu în acest sens. Telefonul se îndepărtează complet atât de designul fostelor RAZR, cât și de cel al concurenței. Este, și asta vei remarca imediat ce îl scoți din cutia mare și elegantă, un telefon extrem de lat. El are nu mai puțin de 8 cm lățime (7,98, dacă e să fim mai catolici decât Papa), comparativ cu aproximativ 7,2 cm la modelele anterioare și cam tot atât pentru rabatabilele de la concurență.

Motorola RAZR

 

Pentru persoanele cu mâini mici, asta reprezintă o problemă reală. Pentru stângaci, problema este și mai mare, pentru că senzorul de amprentă a fost mutat în butonul de Power, făcând aproape imposibilă accesarea lui pentru o persoană cu mâini normale. Dimensiunile complete de gabarit ale lui Motorola RAZR 2022 sunt 167 x 79,8 x 7,6 mm, deci telefonul este un pic mai scund și un pic mai subțire decât în trecut. Rabatat, înălțimea scade la 86,45 mm iar grosimea ajunge la 17 mm. Greutatea telefonului este 200 de grame, un pic mai greu decât telefoanele similare de la Samsung și HUAWEI.

Motorola RAZR 2022 închis

Dacă îl punem pe RAZR 2022 lângă Galaxy Z Flip 4 și HUAWEI P50 Pocket, putem cu ușurință observa diferențele de concept. Telefonul Samsung are un design minimalist, HUAWEI au căutat să dea un aer glamour pentru al lor Pocket, iar Motorola a mers pe un design, zic eu, mai steampunk, așa. Dealtfel, și culorile sunt în aceeași idee: la Samsung vorbim de nuanțe reci, la HUAWEI vorbim de nuanțe ce denotă luxul, auriu și alb (dar și negru), iar la Motorola avem o singură culoare, negru.

Motorola este singurul din cele trei care nu respectă „codul de design” – pe spate, în partea inferioară, nu are sticlă sau un material care să fie similar cu cel din partea superioară, ci avem un plastic cu o textură satinată, extrem de interesantă și complet diferită vizual de restul telefonului. Jumătatea superioară conține ecranul secundar AMOLED de dimensiuni generoase (2,7 țoli, cel mai mare din piață), cele două camere principale (wide și ultrawide) și blițul.

Pe față, primul lucru care atrage atenția este grosimea marginilor ecranului. Aceasta este pe alocuri și de 3 mm, dând un aer robust, dar poate demodat pentru Motorola RAZR 2022. Ecranul pliabil este un AMOLED cu o diagonală de 6,7 țoli și o rată de refresh excelentă, de 144 Hz. Ecranul are doar un orificiu minuscul pentru camera frontală și vine cu ecran protector preaplicat. Apropo, în pachet găsești, pe lângă telefon, și un încărcător de 33W cu intrare USB-C, cablul aferent, plus o husă transparentă din două bucăți. Bun așa!

Motorola RAZR 2022

Butoanele sunt amplasate pe partea dreaptă a telefonului. Butonul de pornire este destul de mare,  ceea ce nu pot spune și despre cele de volum. Pe laterala stângă vei găsi unul din microfoane, iar pe marginea superioară un al doilea. Ca de obicei, partea inferioară e cea mai aglomerată, conținând tăvița pentru SIM, microfonul principal, portul USB-C și unul din cele două difuzoare. Cel de-al doilea difuzor este amplasat în partea superioară, deasupra ecranului, deci vorbim de un sistem stereo.

Balamalele păstrează același design ca la modelele anterioare, dar asta doar la suprafață. Mecanismul în sine este complet diferit, fiind acum capabil să rămână în orice poziție intermediară. Soluția tehnică aleasă de Motorola pentru sistemul de închidere are și o particularitate mai puțin plăcută, cel puțin inițial. Când telefonul este într-o poziție intermediară, există un joc destul de pronunțat în balamale.

Pliat, telefonul are un pic de spațiu între cele două jumătăți. Nu ca la Samsung Galaxy Z Fold, dar există un spațiu. De asemenea, când e pliat, există destule locuri prin care ar putea intra praf la mecanism, în opinia mea. Motorola RAZR 2022 are certificare IP52, deci oferă o minimă protecție la praf și la apă. Prin comparație, Samsung are protecție certificată IPX8, putând fi scăpat în apă fără a se defecta.

Motorola RAZR 2022 pliat

Per total, designul este unul original, foarte diferit de cel al concurenței. Telefonul arată (după gustul meu) foarte bine iar materialele folosite sunt de bună calitate și plăcute la atingere. Pe de altă parte însă, mecanismul balamalei nu îmi inspiră însă foarte multă încredere iar lățimea telefonului mi se pare prea mare pentru o utilizare ușoară. Ergonomia butoanelor nu e nici ea grozavă. Astfel, la capitolul design, Motorola RAZR 2022 obține nota 7,5.

Motorola RAZR 2022 are (în sfârșit) specificații și performanțe de top

Așa cum ziceam și mai devreme, Motorola a decis să intre „în rândul lumii” cu acest nou RAZR. Astfel, RAZR 2022 are un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, același chipset prezent și pe Samsung Galaxy Z Fold 4. Procesorul grafic este și el același, Adreno 730. Chipsetul este ajutat de 8 sau 12 GB de RAM și 256 sau 512 GB de stocare.

Ecranul este un P-OLED de 6,7 țoli cu o rezoluție  de 2400 x 1800 (deci o densitate a pixelilor de 394ppi) și o rată de refresh maximă de 144Hz. Panoul este compatibil HDR10+ și acoperă 100% din gama de culori DCI-P3. Ecranul secundar, cum am menționat și mai devreme, este tot un AMOLED, de data asta cu o diagonală de 2,7 țoli și o rezoluție de 573 x 800. Nu avem date de la producător cu privire la luminozitatea maximă, dar din testele noastre, ecranul principal ajunge pe la 700 niți. Nu e o valoare extremă, dar este comparabilă cu ce oferă și Samsung, de exemplu, și e o luminozitate suficientă pentru orice scenariu de utilizare.

Motorola RAZR 2022 ecran secundar

Camerele reprezintă un pas major înainte față de versiunile vechi ale lui RAZR. Acestea conțineau doar o singură cameră principală wide, pe când RAZR 2022 are și una ultrawide. Camera wide are 50 MP (cu pixel binning), o diafragmă de f/1.8 și dispune de stabilizare optică a imaginii, ceea ce mi se pare foarte bine ținând cont de spațiul limitat pe care inginerii de la Motorola l-au avut la dispoziție.

Camera ultrawide are 13 MP, o diafragmă de f/2.2, un unghi de vizualizare de 120˚ și dispune de auto focus (din nou, puncte în plus pentru asta, sunt multe camere ultrawide care nu au AF). Camera de selfie are 32 MP. Camerele principale pot filma la 8K cu maxim 30fps și la 4K și 1080p cu 30/60 FPS. Camera frontală filmează la 1080p cu 30 sau 60fps.

Cum ziceam, telefonul dispune de boxe stereo compatibile cu Dolby Atmos și trei microfoane pentru o anulare eficientă a zgomotului de fond. Bateria este iarăși un pas masiv înainte față de modelele anterioare, având acum 3500 mAh și fiind capabilă de încărcare cu 33W. Pe de altă parte, Samsung Galaxy Z Flip 4 are o baterie de 3700 mAh, iar HUAWEI P50 Pocket are un acumulator de 4000 mAh.

Iată și tabelul pentru tocilari:

Dimensiuni (deschis) 167 x 79,8 x 7,6 mm
Dimensiuni (pliat) 86,45 x 79,8 x 17 mm
Greutate 200g
Diagonala ecranului principal și rezoluție 6,7 țoli, 1080 x 2400
Densitatea pixelilor 393
Diagonala ecranului secundar și rezoluție 2,7 țoli, 573 x 800
Camere principale 50 MP, f/1.9, (wide), PDAF, OIS
13 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide), AF
Cameră frontală 32 MP, f/2.5, (wide)
Chipset Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm)
Procesor Octa-core (1×3.19 GHz Cortex-X2 & 3×2.75 GHz Cortex-A710 & 4×2.0 GHz Cortex-A510)
Procesor grafic Adreno 730
RAM 8GB, 12GB
Stocare 128GB, 256GB, 512GB
Baterie Li-Ion 3500 mAh
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, USB 3.1
Software Android 12

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți vizita pagina produsului.

Bun, să trecem la teste. Ca de obicei, începem cu GeekBench 5, unde Motorola RAZR 2022 livrează un scor surprinzător, de 1311 în Single-Core și 4226 în Multi-Core. De ce surprinzător? Pentru că scorul este cu aproape 5% mai mare în Multi-Core decât cel al lui Samsung Galaxy Z Flip 4, care are același procesor:

Pentru testarea chipului grafic al lui Motorola RAZR 2022, am utilizat 3DMark Wild Life Extreme, unde scorul maxim obținut a fost de 2815, similar cu al altor dispozitive cu același chipset. Am rulat și testul Wild Life Extreme Stress Test pentru a vedea dacă există probleme cu temperatura. Dispozitivul s-a încălzit destul de tare (peste 40 de grade) iar scorurile au scăzut de la a doua rulare a testului, ajungând la a 17-a rulare la 1195 puncte, deci 42% din scorul inițial. Poate părea un rezultat slab, dar și la Samsung Galaxy Z Flip 4 am remarcat aceeași problemă, cu scoruri care scădeau la fel de repede.

Următorul test pe care l-am rulat a fost PCMark Work 3.0 Performance, iar Motorola RAZR 2022 a avut și aici un scor excelent: 16196. Comparativ, Samsung Galaxy Z Flip 4 a scos 14284 puncte, adică cu aproape 12% mai puțin.

 

La 3500 mAh, bateria lui Motorola RAZR 2022 este mai mică decât a competitorilor direcți, și asta se vede în testul PCMark Work 3.0 Battery Life, unde telefonul a rezistat 9 ore și 59 de minute. În viața de zi cu zi, Motorola RAZR 2022 rezistă însă fără probleme o zi întreagă. În plus, Motorola specifică o putere maximă de încărcare de 30W. În testul meu, am observat o particularitate interesantă: telefonul se încarcă rapid până la 30%, în aproximativ 11 minute, după care încărcarea încetinește considerabil. Timpul de încărcare de la 1 la 100% este de 64 de minute, cam mult.

grafic incarcare Motorola RAZR 2022
Graficul de încărcare pentru Motorola RAZR 2022

Am testat Motorola RAZR 2022 și în jocuri și evident că dispozitivul a rulat Asphalt 9 și Genshin Impact fluierând. Jumătatea superioară a telefonului, cea cu ecranul secundar, se încălzește și în jocuri, dar nu la fel de mult ca în testele sintetice.

Motorola RAZR 2022 gaming

Rezultatele din teste sunt foarte bune chiar și pentru un flagship. Specificațiile sunt, în sfârșit, la nivelul cerut de utilizatori care dau peste 4000 de lei pe un telefon. Performanțele sunt de top și, chiar dacă telefonul se încălzește semnificativ în teste, căldura nu este o problemă așa mare în jocuri. Per total, deci, telefonul primește nota 9 la acest capitol.

Camerele lui Motorola RAZR 2022, un pas real în direcția bună

La un dispozitiv de acest tip, nu poți face minuni la capitolul camere. Spațiul este extrem de limitat, deci nebunii precum o cameră telefoto nu au ce căuta aici, și asta e valabil atât la Motorola RAZR 2022, cât și la concurenții direcți. Acestea fiind spuse, camerele prezente pe RAZR 2022 sunt foarte ok. Principala de 50 MP scoate poze foarte ok pe timp de zi, în condiții de iluminare bună.

Motorola RAZR camera principala ziua

Desigur, la un senzor cu atâția megapixeli, avem parte de tehnologia pixel binning, care face din 4 pixeli nativi unul mai mare, îmbunătățind astfel calitatea pozelor în condiții de iluminare scăzută. Totuși, per total, aceste poze nu ies neapărat grozav și se pierde o cantitate apreciabilă de detalii în pozele făcute pe înserat. Pe timp de noapte, pozele sunt utilizabile, dar să nu te aștepți la cine știe ce claritate, chiar folosind modul Pro și expunere prelungită. Prezența stabilizării optice este însă binevenită.

 

Motorola RAZR 2022 dispune atât de un Night Mode dedicat, cât și de un Auto Night Mode. De asemenea, mai poți fotografia și la rezoluția nativă, de 50 MP, caz în care imaginile sunt ceva mai detaliate, dar mai soft. Zoom-ul este ok la valori mici, cel mai probabil fiind vorba de un crop pe senzor, în lipsa unei camere telefoto dedicate. Trecând la camera ultrawide, calitatea acesteia este standard pentru segmentul acesta. Camera dispune de autofocus, ceea ce ajută la pozele de aproape. Și asta nu e de neglijat, din moment ce cu această cameră poți face și fotografii macro.

Camera selfie, în ciuda rezoluției de 32 MP, nu este grozavă la poze. Focalizarea este fixă, iar pozele făcute cu această cameră sunt destul de soft și cu un balans de alb uneori incorect. Totuși, camera este perfect potrivită pentru apeluri video și pentru câte un selfie ocazional. Ține cont că poți face selfie-uri de o calitate superioară închizând clapeta și utilizând camera principală (și ecranul secundar pentru încadrare).

Filmările sunt ok în lumină bună, dar nivelul zgomotului crește substanțial în condiții de iluminare mai slabă. Există și un mod Slow Motion, înregistrat cu până la 960 FPS. Mai ai și două moduri în care camera fotografiază, respectiv filmează, cu câte două camere. Aceste moduri pot fi utile pentru vloggeri sau creatorii de conținut pentru social media.

Motorola RAZR 2022 interfata camere

Per total, camerele sunt la nivelul celor de pe Samsung Galaxy Z Flip 4, adică deloc rele. Sigur, ele n-au nicio șansă când le compari cu camera phone-uri cum ar fi HUAWEI Mate 50 Pro sau iPhone 14 Pro, dar pentru cât spațiu le este alocat, camerele sunt ok. Nota mea pentru acest capitol ține cont și de concurență, deci Motorola RAZR 2022 obține nota 8.

Experiența în utilizarea lui Motorola RAZR 2022

Motorola RAZR 2022 are, indubitabil, o personalitate aparte. Pe de altă parte, cum zice americanul, just because you’re different, doesn’t mean you’re useful. Lățimea mare a telefonului este o reală problemă pentru mine, ca stângaci. Practic funcția de deblocare prin amprentă este inutilizabilă cu telefonul depliat, iar creșterea sau scăderea volumului este foarte dificilă, pentru că eu țin telefonul în mâna stângă în 90% din timp.

Totuși, designul are sex-appeal-ul lui. Spre deosebire de concurenții de la Samsung sau HUAWEI, Motorola RAZR 2022 se simte mai puțin ca o bijuterie și mai mult ca un dispozitiv robust, rezistent. Jocul prezent în balamale e la început destul de îngrijorător, dar te obișnuiești cu el în timp și nu mai reprezintă o problemă după câteva zile de utilizare. Practic, dacă vii de pe alt pliabil, trebuie doar să îți resetezi un pic așteptările, pentru că Motorola face lucrurile diferit, nu mai prost ca alți producători.

Motorola RAZR 2022 HUAWEI P50 Pocket Samsung Galaxy Z Flip 4

Ecranul principal este suficient de luminos pentru cam orice scenariu, iar cel secundar este și el la fel de bun. Redarea multimedia se poate face și pe acesta din urmă, iar diagonala mare permite o experiență decentă. Revenind la cel principal, avem o rată de refresh maximă de 144 Hz, dar această valoare e disponibilă doar în gaming, în anumite jocuri. În mod normal, rata maximă de refresh este de 120 Hz, o valoare standard deja.

Sistemul audio, deși stereo, nu m-a impresionat prin calitate. Este suficient de puternic, spațialitatea este excelentă, dar calitatea joaselor lasă de dorit. Experiența de gaming a fost impecabilă, performanțele chipsetului fiind arhisuficiente pentru orice joc. Nu am avut probleme cu încălzirea excesivă în jocuri, cum ziceam și mai sus, dar ar fi o idee să nu te joci cu telefonul la încărcat.

Autonomia, deși mică pentru un smartphone, este foarte ok pentru un telefon pliabil. Motorola RAZR 2022 ține lejer o zi de funcționare normală, dar m-a deranjat încărcarea lentă.

Mi-a plăcut faptul că telefonul poate fi deschis în cam orice poziție intermediară. Asta te ajută când ai call-uri video sau când vrei să urmărești un clip video fără a propti telefonul de ceva. Interfața simte când telefonul este parțial pliat și, în aplicațiile își distribuie conținutul corespunzător.

Că tot vorbim de interfață, Motorola pune peste Android 12 interfața sa proprie, MyUI, care are câteva personalizări și funcții utile. Aplicația Moto permite personalizarea și configurarea în detaliu a telefonului, Gametime ajută în jocuri iar diversele personalizări îmbunătățesc experiența de utilizare. Din păcate însă, în 2022, Motorola încă nu permite introducerea PIN-ului de deblocare fără apăsarea tastei Enter. Pare un lucru mic, dar dacă PIN-ul este principala ta metodă de deblocare a telefonului, acest detaliu poate deveni foarte frustrant.

Per total, experiența de utilizare putea fi mai bună. Motorola RAZR 2022 este însă un telefon cu foarte multă personalitate, un atribut care îi iartă multe din păcate. Micile quirk-uri, ciudățenii ale telefonului și ale interfeței sunt, de cele mai multe ori, doar atât: diferite. În concluzie, voi acorda deci nota 8 pentru acest capitol.

Să vorbim un pic și despre preț. Prețul recomandat la lansare pentru Motorola RAZR 2022 este de 5.999 lei. Este multicel, dar cei care sunt pasionați de tipul acesta de telefoane probabil știu că nu este un preț exagerat. HUAWEI P50 Pocket e disponibil pe la 6.500 de lei, dar Samsung este cel care „strică piața”, cu al lor Z Flip 4. Pai avem același chipset ca pe Motorola, camere comparabile din punct de vedere al calității, o baterie ușor mai mare, la un preț de aproximativ 4.000 lei!

Sigur, designul minimalist al lui Samsung nu e pentru toată lumea, iar în acest segment de piață, aspectul este extrem de important. Deci un potențial fan Motorola sau, de ce nu, un potențial client care se îndrăgostește de acest RAZR 2022 va scoate, cred eu, mai mulți bani din buzunar în loc să meargă pe un Samsung. De cealaltă parte, HUAWEI P50 Pocket are un design mult mai… feminin, aș zice, fiind mai finuț și mai elegant decât Motorola RAZR 2022. Prețul mai mare al HUAWEI P50 Pocket, împreună cu lipsa serviciilor Google și chipsetul ușor depășit, îl depunctează, dar din nou, designul este cel care contează foarte mult în acest segment.

Consider că Motorola RAZR 2022 are (poate pentru prima dată de când face telefoane pliabile), un loc la masă în acest segment. Un loc real, la egalitate cu concurența. Și cred că schimbarea asta de concept, prin introducerea unui chipset de top și a unui design mai puțin ancorat în trecut, este o alegere excelentă în acest moment. Vom vorbi poate peste câțiva ani de pliabile la prețuri de 5-600 de euro, cu chipseturi medii, dar până atunci, conceptul de telefon pliabil trebuie să includă un design cu personalitate și specificații foarte bune. iar Motorola RAZR 2022 bifează clar ambele capitole.

Design și construcție - 7.5
Specificații tehnice și performanțe - 9
Camere - 8
Experiența în utilizare - 8

8.1

Un pliabil cu personalitate, cu un chipset de top și camere decente pentru segment. L-am depunctat pentru ergonomie și pentru încărcarea destul de lentă.

User Rating: 3.4 ( 2 votes)

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button