ȘtiriTech&IT

Google adaptează funcția Circle to Search pentru a funcționa ca și cititor de coduri QR

Declanșată cu o simplă apăsare la partea de jos a ecranului, funcția Circle to Search va putea oferi și altceva decât căutări după obiectul încercuit pe ecran, acționând ca un cititor pentru scanarea codurilor QR, coduri de bare și chiar traducere text.

Demonstrată prima dată cu telefoanele din seria Pixel 8 și Galaxy S24, funcția Circle to Search a fost cumva democratizată, ajungând la mult mai multe telefoane cu Android și chiar iPhone, unde poate fi declanșată trimițând capturi de ecran aplicației Google. Între timp, Google a găsit și alte modalități pentru a te bucura de cea mai „tare” inovație din ultimii ani la partea de software. Acum poți folosi Circle to Search și pentru traducere text, iar în curând și pentru scanare coduri QR și de bare.

Dacă în formula actuală, la scanarea unui cod de bare răspunsul primit este o selecție generică și complet inutilă de imagini care arată alte coduri de bare, scopul acestora va fi curând înțeles și de aplicația Google, pe cale să primească o actualizare care aduce suport explicit pentru interpretarea informațiilor codificate. Spre exemplu, la scanarea unui cod QR encodat cu o adresă URL vei fi direcționat către site-ul respectiv. Și probabil că dacă respectivul cod este intenționat pentru o anume aplicație instalată pe telefon (ex. plata locului de parcare) vei fi direcționat către aplicația relevantă.

Cert este că noua funcționalitate Circle to Search nu ar trebui să fie prea dificil de implementat, partea de procesare fiind disponibilă deja în aplicația Google Lens.

Implementată cu ajutorul unei scurtături dedicate pe ecranul telefoanelor cu Android (apăsare prelungă pe simbolul care a înlocuit fosta tastă Home), funcția Circle to Search rezolvă o mare problemă cu „ajutoarele” Google anterioare: vizibilitatea. Gestul de activare implementat la nivelul interfetei Android este cât se poate de ușor de folosit (și ținut minte), oricine folosește acest ajutor de câteva ori având șanse mari să îl integreze în rutina zilnică de folosire a telefoanelor inteligente.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button