ȘtiriTech&IT

Google aduce funcția Circle to Search și la utilizatorii iPhone, ocolind restricțiile impuse de Apple

Apple probabil că va introduce propria versiune Circle to Search pentru viitoarea gamă de telefoane iPhone 16. Dar între timp, utilizatorii iPhone pot fenta strategia de marketing Apple accesând funcția Circle to Search în interpretarea oferită de Google.

Chiar dacă parteneriatul dintre Google și Apple nu prevede (încă) implementarea Circle to Search la nivelul platformei iOS, poți accesa această funcție mulțumită unei adaptări ingenioase aduse aplicației Google.

Funcționalitatea Google Lens este, alături de Google Search, de mult timp prezentă ca parte a experienței Google, accesibilă utilizatorilor iPhone prin intermediul aplicației Google pentru iOS. Cât despre adaptarea-minune, aceasta se bazează pe funcționalitatea screenshot pentru a trimite aplicației Google o captură arătând conținutul ecranului. Mai departe, poți încercui direct pe imaginea analizată cu Google Lens, primind informații doar despre lucrul care te interesează din aceasta.

Simplificând și mai mult lucrurile, poți asocia scurtătura “Search your screenshot” direct cu tasta Action Button prevăzută pe telefoanele iPhone 15 Pro:

Iar dacă iPhone-ul tău nu dispune de Action Button, poți seta o comandă Back Tap pentru activare Circle to Search:

  • Pe iPhone, accesați Settings > Accessibility > Touch
  • Derulează în jos, apoi selectați Back Tap
  • Selectați fie Double Tap sau Triple Tap
  • Derulează în jos până la zona Shortcuts, apoi alege o comandă rapidă
  • Atinge Back Tap pentru a aplica noua setare

În funcție de opțiunea aleasă, atinge de două ori sau de trei ori spatele telefonului pentru a rula comanda rapidă.

Circle to Search iOS iPhone

Mai departe, iPhone-ul tău va face o captură și trimite conținutul ecranului către serviciul Google Lens , de unde poți alege între opțiuni precum copiere rapidă text, traducere sau căutare vizuală (Circle to Search).

Reamintim că funcționalitatea Circle to Search este disponibilă deja pe majoritatea telefoanelor cu Android (prin aplicația Google Lens), Google renunțând în scurt timp la exclusivitatea oferită partenerului Samsung la momentul lansării Galaxy S24.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button