ȘtiriTech&IT

Funcția Circle to Search ajunge și la telefoanele Pixel 6 și 7a

După ce a debutat pe telefoane Pixel 8 și Pixel 8 Pro, funcția Circle to Search ajunge și la posesorii de telefoane Pixel 6 și Pixel 7a, modelele smartphone nu chiar de ultimă generație primind una dintre cele mai apreciate inovații bazate pe inteligență artificială.

Disponibilă deja pe telefoane Pixel 7 Pixel 7 Pro, funcția bazată pe tehnologii AI generative îți permite să pornești căutări prin simpla încercuire, subliniere sau selectare a obiectului care te interesează pe ecran. Iar dacă tot ce ai este o idee de căutare, poți scrie sau desena lucrul la care te gândești, AI-ul ocupându-se de restul.

Deocamdată nu este clar dacă Google va continua să extindă lista dispozitivelor suportate, aducând Circle to Search și la dispozitive mai vechi din seria Pixel. Cert este că funcționalitatea bazată practic exclusiv pe procesare asigurată de servere Google nu ar avea de ce să nu funcționeze cu telefoane mai vechi și chiar dispozitive de la alți producători, chiar dacă nu sunt bazate pe Android.

Însă Google a confirmat că adăugat pe dispozitivele din seria Pixel și suport pentru traducere în timp real a conținutului de pe ecran. Această funcționalitate pornește tot de la Circle to Search și presupune selectarea unei opțiuni alternative pentru traducere în loc de căutare cu Google Search, atunci când această alternativă va fi disponibilă.

Reamintim că Samsung oferă deja funcționalitatea Circle to Search pe o gamă largă de dispozitive actualizate la firmware-ul One UI 6.1, printre care seriile Galaxy S23 (inclusiv S23 FE ), Galaxy Z Fold5 și Flip5, plus familia de tablete Galaxy Tab S9.

De asemenea, trebuie spus că Circle to Search este doar o versiune „reîmpachetată” a unei funcționalități pe care Google o oferea deja într-o formulă ușor diferită pentru utilizatorii aplicației Google Lens. Astfel, dacă telefonul tău nu suportă Circle to Search trebuie doar să instalezi aplicația Google Lens și să folosești opțiunea de căutare după imagini. Ce-i drept, poți face asta doar cu imagini captate de camera foto a telefonului, nu și încercuind orice se află pe ecranul telefonului.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button