ȘtiriTech&IT

Google aduce funcția Circle to Search pe telefoanele Pixel 7 și 7 Pro

Dând peste nas rivalului Samsung, Google aduce funcția Circle to Search și la telefoanele din seria Pixel 7, smartphone-ul lansat acum doi ani primind una dintre cele mai apreciate inovații bazate pe inteligență artificială.

Unul dintre avantaje folosirii de telefoane Pixel este că la fiecare trei luni Google distribuie câte un ”feature drop”, oferind și celorlalți utilizatori câteva dintre funcțiile dezvoltate pentru cel mai nou model Pixel. Spre exemplu dacă deții un exemplar Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro sau Pixel Fold, cea mai recentă actualizare de firmware îți permite să filmezi în modul HDR cu adâncime de culoare pe 10 biți și să încarci clipurile rezultate direct pe Instagram Reels. De asemenea poți încărca și distribui poze Ultra HDR direct în feed-ul Instagram.

Revenind la Circle to Search, funcția bazată pe tehnologii AI generative îți permite să pornești căutări prin simpla încercuire, subliniere sau selectare a obiectului care te interesează pe ecran. Iar dacă tot ce ai este o idee de căutare, poți scrie sau desena lucrul la care te gândești, AI-ul ocupându-se de restul. Google susține că nu se va opri la seria Pixel 7, în timp aducând această funcționalitate la și mai multe dispozitive cu Android.

Momentan, doar pentru utilizatorii din Statele Unite, ecranul de apelare îți permiteți să „răspunzi” în mod silențios la apelurile primite, folosind Google Assistant pentru a prelua apelul în locul tău. Mai mult decât un serviciul de căsuță vocală, Google Assistant poate saluta în locul tău persoana aflată la celălalt capăt și reda în forma scrisă răspunsul rostit de aceasta. Poți alege să-i răspunzi tot prin intermediul Google Assistant, să preiei apelul pentru a discuta în mod direct sau să refuzi conversația fără să interacționezi direct cu persoana respectivă.

O altă noutate este App screen sharing. Disponibilă pe dispozitive Pixel Tablet, Pixel Fold și minim generația Pixel 5a 5G, funcționalitatea îți permite să înregistrezi sau să arăți interfața oricărei aplicații în cadrul apelurilor video de grup. Până acum, funcția screen sharing permitea doar captarea întregului ecran scenariu nu tocmai ideal atunci când vrei să arăți informații doar dintr-o aplicație anume.

Google a simplificat și modul de asociere dispozitivelor folosite anterior, acestea primind o secțiune dedicată în ecranul Connected devices.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button